x

Om Torg: — Bandet jeg alltid ville ha

Om Torg: — Bandet jeg alltid ville ha

PREMIERE: Torg slipper ny video, som blant annet er «et eksperimentelt dypdykk inn i lys og farger».

Siden debuten i 2015 har den svenske jazzmusikeren Johan Lindvall fått med seg flere og flere på laget på prosjektet Torg (bildet).

Nå består gruppen av en rekke flinke musikere, som er kjent fra prosjekter som Broen, Ich Bin N!ntendo, Monkey Plot og Oker. Torg kom, som ett av 26 navn, gjennom nåløyet til juryen til bransjefestivalen by:Larm i år – etter at festivalen hadde mottatt og hørt gjennom over 1400 demoer.

LES OGSÅ: Programmet til Miniøya er komplett.

— Torg er bandet jeg alltid ville ha — kollektivet som fungerer, gruppen der de fineste musikerne jeg vet om kan uttrykke seg, bidra og gjøre noe sammen. De små, skisserte låtene blomstrer og blir noe større. Forlater individet. Overlater seg til lytteren. Sjangrene blandes. Palmer, strender og drømmer. En gang kalte vi det minimal beach jazz. Det finnes noe i det — det enkle, repetitive som forhåpentligvis bidrar til lytterens fantasi; der kanskje de ovennevnte strender og drømmer kan eksistere, sier Lindvall.

Tidligere i år slapp de albumet Palms, Beaches, Dreams, og i dag er gruppen klare med en ny musikkvideo.

Når pandoras eske blir åpnet

Videoen lydsetter tittelsporet på platen og kan ses eksklusivt hos GAFFA.no i dag. Se den nedenfor.

LES OGSÅ: All Saints jobber med ny musikk.

— Anthony begynte å arbeide med videoen i midten av mars, like etter by:Larm hvor Torg hadde spilt to konserter. Vi hadde et ganske streit videoopptak fra konserten på Ingensteds som han kuttet opp i en kollasj og prosjekterte gjennom fargefiltre. Det fungerte som et slags startpunkt, og planen etter det var egentlig bare å filme noen små scener som skulle komplimentere Ingensteds-videoen, forteller Magnus Nergaard (elbass, elektronikk).

Artikkelen fortsetter under videoen.

— Men etter scener var filma, var pandoras eske åpnet, og Anthony hadde begynt et eksperimentelt dypdykk inn i lys og farger. Stadig nye storyboards og ideer kom på mail, og sene kvelder fulgte - hvor tagningene for min del besto av å holde kontroll på en svær Optikinetics-lysprosjektor. Prosessen var manuell, tidkrevende og ganske lo-fi, men resultatet er veldig imponerende. Selv om jeg var til stede under all filmingen, blir jeg sugd inn musikkvideoen og legger stadig vekk merke til nye detaljer, forteller han.

LES OGSÅ: Passiv-aggressiv hyllest til Kjetil Rekdal.

Torgs Palms, Beaches, Dreams ble sluppet på vinyl fredag 25. mai.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA