Er vi forbi epoken der strømmetjenester har eksklusiv tilgang til artister og album?

I løpet av det siste tiåret har strømmetjenester som Spotify, Apple Music og Tidal blitt den viktigste måten folk får tilgang til musikk på.

Disse tjenestene har også blitt store aktører i musikkbransjen, med makt nok til å påvirke karrieren til ulike artister, både på godt og vondt.

Disse strømmetjenestene har også i lang tid hatt eksklusiv tilgang til enkelte artister og album, og konkurransen har vært, og er, veldig stor blant de ulike aktørene. De har kjempet om å signere de beste artistene, for å kunne tilby albumene deres eksklusivt på deres plattform.

Alle strømmetjenestene som er tilgjengelige i dag har fokus på å tilby sine tjenester til mobilbrukere. Musikk og underholdning på mobilen er gull verdt, uansett om man skal ut å fly eller skal ut på løpetur.

Underholdning på mobilen kommer i mange ulike varianter, og det er nå også mulig å spille på casino mens man er på farten. Så, velg dine favorittsanger og finn ditt favorittspill, uansett hvor du befinner deg.

Pixabay

Hvilke faktorer påvirker industrien?
Spotify har lenge vært en av de største aktørene når det kommer til strømming av musikk. Det er utvilsomt den mest kjente aktøren, og svært mange har lastet ned og benyttet seg av tjenestene som tilbys.

Tjenester som Spotify har imidlertid fått mindre makt i musikkbransjen de seneste årene, noe som skyldes en rekke ulike faktorer.

En av de største grunnene til denne endringen er fremveksten av sosiale medier som TikTok og Instagram. Disse plattformene har gitt artister en ny måte å få kontakt med fans og promotere musikken deres. Ved å legge ut korte klipp av sangene deres, er det mulig å nå millioner av mennesker og på den måten få flere fans uten hjelp fra et plateselskap eller en strømmetjeneste.

I noen tilfeller har disse plattformene til og med bidratt til å sette i gang karrieren for nye og fremadstormende artister.

En annen viktig faktor er den økende populariteten til uavhengige artister. Med fremveksten av plattformer som DistroKid og TuneCore, er det enklere enn noen gang for artister å lansere musikken sin på egen hånd uten hjelp fra et plateselskap.

Det betyr med andre ord at artister ikke lenger trenger å lene seg på et plateselskap for å lansere musikken sin. De kan lansere musikken sin direkte til strømmetjenester som Spotify og Apple Music, noe som gir dem mer kontroll over karrieren og musikken sin.

Pixabay

Bransjen er i endring

Det er ingen tvil om at strømmetjenester har dominert musikkindustrien det siste tiåret, men den siste utviklingen tyder imidlertid på at denne epoken kan gå mot slutten. Fremveksten av sosiale medier og populariteten til uavhengige artister peker mot en fremtid der strømmetjenester har mindre eksklusiv tilgang til artister og album. 

 

Strømmetjenester vil naturligvis fortsatt spille en stor rolle i musikkindustrien, men dynamikken begynner å skifte til fordel for artister og fans. Vi går en spennende tid i møte, og fremtiden vil utvilsomt by på bedre brukeropplevelser og flere muligheter til å oppdage nye og spennende artister.

 

ANNONCE