Derfor setter mange unge musikere seg i gjeld de første årene

Alt koster penger. Og det å lykkes i musikkbransjen er ikke et unntak.

Det å lykkes med en karriere innenfor musikkbransjen er noe som krever investering. Det krever at man investerer både tid, penger og innsats. Det å lykkes handler nemlig ikke bare om talent alene, eller om å bli oppdaget av et plateselskap som betaler for alt. Dette er en myte, spesielt med tanke på hvordan mange unge musikere skaper seg et navn i bransjen i dag – nemlig på egenhånd gjennom sosiale medier som TikTok, Instagram eller andre plattformer. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på det økonomiske aspektet i dette for å få en bedre forståelse for hva det faktisk innebærer, rent økonomisk, å lykkes som musiker i dag.

Alt koster penger. Og det å lykkes i musikkbransjen er ikke et unntak. Det koster ikke nødvendigvis penger i markedsføring på samme måte som før, i og med at de store sosiale plattformene vi har i dag virkelig har gjort det mulig å bli oppdaget og ikke minst bygge seg opp – uten tradisjonell markedsføring. Men dette betyr ikke at det ikke er mange musikere som må ta opp lån. Det å sammenligne lånene på LoanScouter er en god idé, fordi det hjelper deg med å finne et lån som passer deg og din situasjon best, og ikke minste den løsningen som er billigst mulig. Men hva er det egentlig som koster penger.

Dette gjør det dyrt å bli musiker
Når man skal markere seg som relevant i musikkbransjen er det noen store poster i forhold til utgifter som man rett og slett ikke har mulighet til å unngå hvis man vil lykkes. Dette er noe det er mulig å få penger til via forlag og platekontrakter, stipender og annet, men mange nye musikere må ty til sparepenger eller lån i begynnelsen for å få til å stable karrieren sin på beina. Dette er noen av de aller dyreste postene:

  • Betaling til bandet ditt. Med mindre du gjør alt selv, er det å betale de du jobber sammen med en stor og viktig post som krever penger. Folk trenger å få betalt for jobben sin, og dette er noe av det som gjør det dyrt å dra i gang karrieren sin.
  • Innspilling i studio. Det å spille inn plate er noe av det aller dyreste man kan drive med når det kommer til karrieren sin. Her er timeprisen høy, og man betaler virkelig for den ekspertisen man får – så det er ikke her du skal spare hvis du vil ha et skikkelig bra resultat.
  • Turné. Det å ta med bandet på tur og komme ut til de som elsker musikken din er noe av det som virkelig krever mye penger. Det å komme ut og spille er en utrolig viktig del av det å lykkes, spesielt når man er helt ny, og her blir det veldig viktig å investere noen penger.

Det er mange som kanskje har spart lenge, men det å komme i gang med karrieren sin er dyrt, og mange ender opp med å ta lån. Heldigvis er det mye som kan betales ned med inntekster fra strømmetjenester og konserter, så det blir verdt det.

ANNONCE