Albumanmeldelse

Sommerfester som glir over til nachspiel i soloppgangen

Safario - Safario

Safario

Safario

Debutalbumet til Safario er et kjærlighetsbrev til den optimistiske forelskelsen.

Safario er et voksent steg fra hans tidligere EP’er og mixtapes. Låtene og albumet føles mer sammenhengende enn før. Overgangene mellom de høytempo låtene til de mer nedtonede "balladene" har en sømløs kvalitet over seg. Et album som er verdt å høre hele veien gjennom. 

Låtene på albumet handler om kjærlighet og forelskelse, med en optimistisk vri.   

«You’re looking gorgeous, I have to say. I’m, so glad that I met you that day,synger han i den hypnotiske «Chowder (Rada Rada)». Låten er et eksemplarisk eksempel på hvor leken og fengende Safario kan være når det kommer til tekst og produksjon. Det føles virkelig som man hopper inn i en tegneseriestripe, med en levende og energisk saksofon som følgesvenn.


Innflytelsen fra medprodusent Lasse Lokoy er til stede i stor grad, med en produksjon som tar stor bruk av innspilte instrumenter, noe som gir låtene plenty med dynamikk og spenn. Musikken får leve litt ekstra og dermed får Safario tilsynelatende mer rom til å leke seg i all liv og røre. Selv med låter hvor Safario må ta i bruk sin litt svake og beskjedne sangstemme så bærer det med seg en karismatisk ydmykhet, spesielt på «I hope You Find What You Are Looking For». Akkurat på «Insomnia» har han kanskje litt for høye forhåpninger til sin egen vokal, men jaja.

Safario er heller ikke redd for å fortsette med noe av det han gjør best, nemlig å lage harde dansbare låter for klubben. «Feels so good» og «You Make Me Feel Some Type Of Way”, er låter det er umulig å ikke føle dansefoten slå takten til.

Albumet, på litt under 30 minutter, klarer å pakke inn mye på kort tid, uten at det går på bekostning av kvaliteten eller variasjon. De 10 låtene viser at potensialet og talentet til Safario er noe man ikke bør overse. Det gledes at et etterlengtet debutalbum fra en såpass hypet artist er så hype-verdig. 


 

 


 

 

ANNONCE