Albumanmeldelse

Akkurat passe mye bråk fra Benji & Banden

En sånn en - Benji & Banden

Benji & Banden

En sånn en

Benji & Banden har sluppet debutalbumet «En sånn en» - et deilig rockealbum med kule riff og uovertruffen energi. Bandet balanserer akkurat passe mye bråk med fengende melodier, som gjør albumet spiselig for de fleste.

«En sånn en» består av elleve låter som er skrevet av Benjamin Riis og Ask Dørmænen Lie. Sistnevnte har også produsert det hele. Plateselskapet bak er Jansen Records.

Albumet åpner sterkt med tittelsporet «En sånn en», som minner om en rocka versjon av Arctic Monkeys’ «Do I Wanna Know?». Her får vi blant annet servert et kult instrumentalparti med masse energi som setter tonen for resten av plata. Kule instrumentalpartier blir desto mer av på «Å Finne Roen», «Natt Og Dag» og «Angst». Intense trommer og fuzzy gitarriff gir en kraftfull fremdrift som virkelig trekker deg inn i låtene. «Natt Og Dag» har blitt min personlige favoritt, mye på grunn av nettopp den intense energien som gjennomsyrer sporet. Dette får jeg lyst til å se live, og kanskje også headbange så smått til.

LES OGSÅ: GAFFA anbefaler - Uke 38


Sammenlignet med bandets tidligere utgivelser, de to EP’ene Benji & Banden og Midt I Gata, er dette albumet hakket mer bråkete og rocka. Det kler dem veldig godt.

Til tross for albumets gjennomgående intensitet, har Benji & Banden klart å levere et dynamisk og variert verk. Roligere låter som «Kurert», «Hagen min» og «Sjelden by» bryter opp intensiteten uten at det går på bekostning av albumets røde tråd. Disse slår nok bra an under pilsing i parken.

Mange av låtene bærer preg av tydelig inspirasjon fra andre kilder, som John Olav Nilsen, Arctic Monkeys og Tom Petty. Inspirasjonene er tidvis så påfallende at originalitet går noe tapt. Men, men; bandet har uansett skapt noe som jeg tror kommer til å slå an hos et bredt publikum.


ANNONCE