Albumanmeldelse

L.U:N.A: ANMELDELSE / INTERVJU - ETERISK OG SENSITIV ASMR

KUN MEG IGJEN - L.U:N.A

L.U:N.A

KUN MEG IGJEN

'Kun meg igjen' er majestetisk og fyldig elektronika på norsk. GAFFAs journalist bestemte seg for å la L.U:N.A ta med sine egne ord for å utdype anmeldelsen.

Mia bor nå i Paris. Iløpet av en WhatsApp-samtale, forteller en ydmyk dame meg om musikken, seg selv og kjærlighet.

Hvorfor Luna?

"-Helt siden jeg var liten har jeg fått høre at jeg har ulveøyne, blitt assosiert med ulven. Ulv=fullmåne, så derav L.U:N.A,"


Da den nå 24 år gamle bergenseren Mia Roussel slapp sin første singel Eg er lei i 2017, nådde den topp tre på spotify i Norge. For et par sommere siden varmet hun opp for Post Malone i hjembyen.

På streamingtjenesten står artisten beskrevet som en del av Urban sjangeren (en samlebetegnelse for musikk innenfor pop, hiphop og RnB), -Mia har selv ikke et særlig tilknyttet forhold til denne betegnelsen. Hun definerer ikke musikken innenfor noenen spesifikk sjanger, men forteller at hun har latt seg inspirere av bla. Kid Cudi og Labyrinth på sin siste utgivelse. 

EP'en bygger på en maksimalistisk produksjon hovedsaklig satt sammen av trommemaskiner, backing-synths, gitar og piano. Lydbildet er fylt til randen med en ASMR lignende, klokkeklar stemme spent varmt rundt seg. 


Den første låta på EP-en, "Ser du lyset" er et magisk, glitrende lydlandskap, bygget på trapbeats. En revolusjon i mitt hode jeg må akseptere, at jeg er skyldig.- synges det.

"-Ser du lyset, handler om å stille seg selv alle spørsmål, om å få paranoia, for så å akseptere," Forklarer artisten.

Nekter å tro, nekter å gi alt jeg er laget av(…) Hun leter etter svar, hun leter etter det alle har- Det tok sin tid før jeg skjønte det, men jeg føler nå, jeg ser det nå. 


"-EP-en er bygget på ideen om å være en del av et mørkt, skadelig miljø, for så å bryte ut og bygge seg selv og nye relasjoner," utdyper L.U:N.A videre.

For Mia er musikken og det å skrive terapi. Da jeg spurte henne om noe stresset henne, fortalte hun om sensitiviteten sin. Mia har alltid følt og tenkt mye, og da hun var yngre var det mange rundt henne som forsøkte å stille ulike diagnoser, men det var først da Mia oppdaget betegnelsen "høysensitiv" hun følte ressonans. Hun har lært seg å respondere til sjalusi med kjærlighet; -for eksempel den sjalusien som oppstår hos andre når en vakker, ung kvinne lever drømmekarrieren. 

Kun meg igjen er femininitet, dønninger i synth, akustisk piano og gitar, alt i et åpent, klart og lett tilgjengelig lydlandskap.


ANNONCE