Konsertanmeldelse

2017 er tilbake

Evig Ferie

Sentrum Scene

Evig ferie er en gjeng søte softboys som vet å lage god stemning. Låtene glir bare litt inn i hverandre.

Indie-comeback

Under pandemien sin peak var det ikke bare depresjon og helseangst som brygga seg opp i Norge. Det var også året Evig Ferie gav ut sin første singel «Eneste». Evig Ferie har blitt kjent for sin Surf-rock og "bølgebasert musikk" som minner meg veldig om det gode året 2017 hvor alt var indie, boy pablo og 6 panel caps.

De fire medlemmene har røtter fra Mjøsa, men er bosatt i hovedstaden. Guttegjengen har menget seg i et utvalg urbane nisjémiljøer, og derav har sangene deres blant annet blitt brukt i surf-, snow- Og skatefilmer. Bandet brenn. har også nevnt Evig ferie som en av flere undervurderte norske rockband.


Sjarmfulle karer

Da gutta tredde på scenen klokken 00.00, var det ikke tvil om at de skulle levere en konsert uten like. Jeg glemte litt at jeg var på by:Larm og følte at jeg bare var på Evig Ferie- konsert; spesielt når settet varte langt over tiden jeg trodde de hadde, og det så ikke ut som de skulle gå av scenen heller.

Selv om musikken bringer meg tilbake til en lettere tid, så skulle jeg ønske at vokalene var høyere, da instrumentalene overdøvet, og jeg kun klarte å høre annethvert ord. Jeg skjønner at dette kanskje er et kunstnerisk bevisst valg, men hvem liker ikke en konsert de kan synge med på, fremfor en konsert hvor en prøver å finne ut av hva vokalisten synger.


Selveste gutta er dritkule og av en eller annen grunn minner de meg om raske menn med den humoristiske stemningen de har mellom seg og publikum. Spesielt når vokalisten ser ut som SIA og bassisten er dratt ut rett fra løkka med en beanie i baklommen og sikkert et skateboard på siden av scenen. Bandet er en blanding av morsomme sjarmfulle karer.

Likevel håper jeg på å se mer variasjon neste gang jeg drar på en Evig Ferie-konsert, da jeg dessverre begynte å kjede meg halvveis inni settet.

ANNONCE