Konsertanmeldelse

MINI-ANMELDELSER PÅ VILLVILL VEST 2023: Skjæbnen

Skjæbnen

Kulturhuset, Bergen

På årets Vill Vill Vest stiller én tapper journalist alene som tilstedeværende konsert-anmelder på hugget i vestlands-floraen. Derav, for å dekke mest mulig, kommer anmeldelsene fra årets festival til å være innpakket i et sjarmerende mini-format. Bon apetitt!

På torsdagen var det Skjæbnen som var først ute på programmet. Halv ni på kulturhusets andreetasje spilte en merkverdig og velkledd gjeng med sax, elgitar, kontrabass (med tidvise innslag av bue) og trommesett (,med en kubjelle teipa på skarpen!).

Fra før kjenner jeg til vokalist og gitarist, Ragnhild Risnes, som en av medlemmene i det atypiske hiphop-kollektivet LUGAREN som blant annet har dukket opp i "GAFFA Anbefaler" to ganger tidligere. I tillegg har jeg i sommer observert henne i duo med Synne Sørgjerd under et artig egenprodusert revy-aktig musikk-teater kalt "Bli Ny".   For en rastløs, allsidig og dyktig artist!

I bandets bio presenterer de seg på følgende vis:


"Skjæbnen er et spill levende liveband som henter inspirasjon fra viser, tradisjonsmusikk og scenekunst. Nysgjerrige på menneskenes uskjønne sider, graver de frem uslipte edelstener fra folklorens mørkeste hjørner. De delene av kulturarven en aller helst lar ligge i skuffen, trekker Skjæbnen fram i lyset og ut på dansegulvet."

Med unntak av noen tidvise lydproblemer som fikk mikrofonene til å si IIIIIIIIIIIIII, så var dette en sinnsykt spennende konsert. I forkant av gigs med up&coming acts liker jeg å styre unna å lytte til musikken på spotify - så jeg kan få et hands-on inntrykk av artisten. Det var spesielt en fordel i dette tilfellet, hvor jeg kunne la meg overraske over all rykende fersk musikals godis. For en herlig blanding av alt som finnes. Gjengen leverte en samspilt, sjangerforvirra semi- spoken word herlighet av et show, som hørtes ut som Katzenjammer møter Kaizers Orchestra møter Trang Fødsel - hvor alt fra selvransakelse til historier om Peter Dass stod på den lyriske menyen. Visesanger med god driv og selv-ironi: Det liker vi!

Til dette mini-segmentet har jeg valgt å gi innsikt i konsertoppelvelsen ved å dele notat fra notat-appen som jeg klåfingra og ufilrtrert har skrevet inn i løpet av konserten. Jeg håper at leseren kan finne innsikten underholdende :

 


 


ANNONCE