Albumanmeldelse

Kjedelig kanadisk julegave

Think Later - Tate McRae

Tate McRae

Think Later

Til tross for tunge beats og toppprodusenter, blir trap-pop-håpets andre album en side i glemmeboken

Canadas svar på Billie Eilish. Canadas Sporty Spice. Det er ikke hvem som helst Canadas neste kjære unge Tate McRae har blitt sammenlignet med de siste årene.

Spesielt siden utgivelsen av debutalbumet halvveis i 2022 har forventningene – og forhåpningene – skutt i været. Men dette er fortsatt noen gigantiske sko den unge kvinnen må fylle, og på debutens oppfølging Think Later rekker hun så vidt til sokkeholderne.

Selv om den kanadiske sangerinnen har styrket teamet ved miksebordet og selvfølgelig spennet seg ned for å lage en spretten oppfølger som viser en mer sprø side av talentet hennes, la oss bare punktere spenningen akkurat nå: Det har ikke fungert.

Vinylpladen: Musik på vinyl

Faktisk er Think Later alt annet enn spennende eller provoserende. Trap-pop er spredt så tynt på de 14 sporene at du, til tross for sjangerens ellers gjenkjennelige tunge bassbeats, rett og slett lulles i søvn.

Singelen «Greedy» er klart det mest interessante sporet, og det eneste som nesten holder seg. Åpningssporet «Cut My Hair» har også en eim av noe spennende med sin produksjon, men den litt ubehagelige vokalen gjør det vanskelig for sporet å virkelig nå et topppunkt. Og i virkeligheten er det ganske symptomatisk for platas innhold.

Potensialet til å gi et relevant kick til trap-pop-katalogen er der, men det virker lat og litt venstrehendt. Tekstene er banale, beatene er monotone og intensjonen er uklar. «exes» er et friskt pust til en ellers ganske balladetung samling låter, men de få lyspunktene er på ingen måte nok til å løfte Think Later ut av mørket.

Vinylpladen: Musik på vinyl

For å si det veldig kort, har Canadas Billie Eilish laget et skikkelig kjedelig album uten noen form for nerve eller sjel. Jeg ville ikke, hvis livet mitt var avhengig av det, kunne gjengi et eneste av de 14 sporene til tross for flere lyttinger – og etter mitt syn er det litt av en fallitterklæring.

ANNONCE