Konsertanmeldelse

Stilren avantgarde

han gaiden

Klubben, Øya

han gaiden tok oss med på en reise inn i deres verden. Det er en verden vi kommer til å bli godt kjent med fremover.

Med debutalbumet you called me your erika har han gaiden befestet seg som en av landets mest fremtredene elektronikatrioer. På Øya bidro et stappfullt Klubben til at nettopp denne hypen var til å ta og føle på.

Men helt fra start innfris det med en kunstnerisk forestilling på aller høyeste plan. Vi blir påhektet fra første stund, med musikken, men også med trioens strålende visuelle uttrykk som veksler mellom sterke farger, mønstre og hjemmesnekrede videoer. Det visuelle fremstår som en perfekt motvekt til det elegante, avantgardistiske elektropop-landskapet de har som lyd.

Foto: Ida Monsén
Foto: Ida Monsén

Soundtrack til insomnia

Kristin Myhrvold, Ingrid Skåland Lia og Ragnhild Moan opererer med et uttrykk som har blitt soundtracket til min insomnia. Men det altså på en veldig god måte. 

Når jeg hørte det live ble det imidlertid litt annerledes. Trioen bruker deres analoge instrumenter til punkt og prikke for å dra oss uanstrengt fra rolige partier med masse lag av vokaler og inn i øredøvende bass og synthpartier hvor publikum får ta del. Dette merkes spesielt godt på «the more you think» og «who was i» som tar hele opplevelsen til et nytt nivå. På noen få øyeblikk er det ikke lenger min søvnløshet jeg assosierer han gaiden med, men de fantastiske overgangene og det dansbare drivet som ligger til grunn i låtene. 

Foto: Ida Monsén
Foto: Ida Monsén

Atmosfærisk kunstfremførelse 

Det er noe med denne fremførelsen som vekker en voldsom fascinasjon, og når vi kommer lengre ut i konserten har fantasien vokst seg stor for hva disse senere kan oppnå. 

Når «here’s your lullaby» dundrer over anlegget har jeg allerede konkludert med at dette er noe av det beste jeg har sett de første to dagene på Øya. 

Det er fordi det er så hinsides gjennomført. Jeg kjenner meg heldig som er til stede akkurat her og nå.

Det er som å sitte på en juvel som ikke kommer til å forbli ukjent når den musikalske og visuelle elegansen og stilismen først når ut til omverdenen. Denne stilsikre trioen er kommet for å bli. 

ANNONCE