Konsertanmeldelse

Festivalen fikk ikke den verdige avslutningen den fortjente

Post Malone

Magenta, Findings Festival

Litt skeptisk var jeg da det ble kjent at det var Post Malone som skulle runde av årets Findings på Bislett stadion. Og med den stadig sviktende stemmen som drukner i lydbildet underveis, fikk dessverre ikke 5-årsjubileet den verdige avslutningen den fortjente.

23-åringen som raskt har blitt en av verdens mest ettertraktede artister, stepper opp på scenen iført svarte jeans med norske flagg sydd på hvert kne. Post Malone, eller Austin Richard Post, som han egentlig heter, starter rolig og greit med låten Too Young, tatt fra det første albumet hans, Stoney, fra 2016.

«What the fuck is going on Norway?» roper han straks låten er ferdig, og etterfølger det med å spørre om noen i publikum har sjekket ut den nye skiva hans enda. Han serverer så låtene Better Now, Sugar Wraith, Psycho og Candy Paint, alle hentet fra det nye albumet Beerbong & Bentleys, som kom ut i april 2018, albumet som lå hele 13 uker på VG-lista.

LES OGSÅ: Flere til sykehus før Backstreet Boys-konsert i USA.

Noe som riktignok fort blir tydelig er at det er en irriterende lav lyd noen steder slik at jeg sliter med å høre hva han synger – og det kan ikke kun skyldes småpratet som er blant publikum.

Når jeg så hører hvordan stemmen hans til dels sprekker og høres surt ut de gangene han ikke lener seg på den ferdig innspilte vokalen i bakgrunnen, er det kanskje like greit at det er sånn.

Varierende kvalitet

Før låten Fall Apart får han alle i publikum til å rope «Fuck that bitch» i kor, til dama som visstnok ga han mye vondt i hjertet. Men til tross for bitter og nedstemt tekst, er vel dette et av de beste øyeblikkene under konserten generelt sett.

LES OGSÅ: Slash tar bladet fra munnen om rasistisk låt.

Det fungerer sånn halvveis når han setter seg ned med gitaren og fremfører en av de nye låtene, Stay, akustisk. Dette kunne i utgangspunktet blitt veldig fint, men stemmen hans drukner helt, og jeg hører ikke alt han synger, til tross for at jeg ikke står så langt unna scenekanten. På Go Flex er heldigvis lyden noe bedre igjen, og han passer godt på å ta noen gode slurker av ølbegeret sitt mellom låtene.

Anmeldelsen fortsetter under bildet.

Post Malone på Findings Festival lørdag. FOTO: Siri Granheim

Det er likevel når Rockstar med 21 Savage fra i fjor høst kommer på at konserten når sitt klimaks. Det kan også nevnes at låten har over én milliard avspillinger på strømmetjenesten Spotify, og den ligger nok fortsatt friskt i minnet til publikum. Stjerna selv avslutter på ekte rockestjernevis, ved å smashe gitaren på scenen mens flammer spyttes ut fra scenekanten.

Feil å avslutte festivalen med dette?

Han spiller White Iverson til manges glede, før han avslutningsvis spiller Congratulations foran den utsolgte festivalen. Men ikke tro at Post Malone har glemt de som ikke hadde musikalsk tro på han back in the days, for denne låten er dedikert til de som gjorde narr av artisten som oppnådde suksess mot alle odds.

Så alle hatere der ute, sett dere ned, musikkarrieren til denne fyren ser nemlig ikke ut til å ta slutt med det første. Tiden vil vise om han kan blande nok interessante elementer sammen for å forbli relevant i en stadig skiftende industri.

LES OGSÅ: Britisk avis: «Denne festivalen hadde årets beste lineup».

Alt i alt er jeg ikke helt enig i at Post Malone var det riktige valget å avslutte hele ballet med, da det til tider så ut som om fyren kjedet vettet av seg gjennom det vi fikk servert av en god blanding gamle og nye låter.

Men foran et ellers så ukritisk publikum, der hovedparten av folkene har tatt seg turen for den gode stemningens skyld, klarte han for all del å lage det, mye fordi han er den sjarmerende fyren han er.

ANNONCE