GoldLink på Rockefeller:

Vinterens sløveste opptreden

Det er andre dagen i advent og gradestokken synker stadig. Heldigvis har GoldLink inntatt hovedstaden for å by på noen varm og eksotisk hiphop.

GoldLink
Rockefeller, Oslo
Konsert | 02.12.2019

Det er godt over et år siden vi sist gang så GoldLink på norsk jord under Kadetten 2018 . Siden den tid har han kommet med sitt andre studioalbum, Diaspora. I motsetning til den DC-inspirerte klubbmusikken som preget store deler av 2017-utgivelsen At What Cost, har han denne gangen et langt mer tropisk preg over musikken sin.

Ved hans forrige besøk lot vi oss irritere over at festivalpublikumet til altfor stor grad dikterte hvilken retning konserten skulle gå i. Noe som resulterte i en konsert som føltes svært lite GoldLink.

LES OGSÅ: Hiphop ble fristed fra reservatet.

Med sin første headlinerkonsert på Rockefeller skal dog alt ligge til rette for at DC-rapperen får frie tøyler til å levere en knallsterk konsert. Det får vi ikke.

Viktigper

Det vi i stedet får levert er det som trolig vil gå ned som vinterens sløveste opptreden. I det minste inntil Harald holder årets nyttårstale på landsdekkende fjernsyn om en måneds tid.

Fra første stund er alt halvhjertet. Han kommer labbende ut på scenen og ser nærmest skuffet ut i det han ser utover publikum. Rockefeller er ikke utsolgt denne mandagskvelden, men oppmøtet er fremdeles svært respektabelt. I det minste nok til at de måtte åpne de andre etasjene og til at man blir knuffet i garderobekøen.

GoldLink ser ikke ut til å legge skjul på egen misnøye. Etter å ha danset halvhjertet frem og tilbake på scenen og mumlet inn i mikrofonen i omlag tre låter begynner han å klage over publikums dansing. Noe som først og fremst er respektløst overfor et betalende publikum, men også helt bak mål når du befinner deg i et land hvor hele befolkningen lider av kollektiv sosial angst.

Problemet her er at GoldLink ikke bare forventer, men nærmest forlanger at publikum skal fore han med energi oppe på scenen. En dyktigere live-artist ville i et slikt tilfelle sett på det som sin jobb å engasjere publikum for å få opp energinivået.

GoldLink virker ikke villig til å gi med mindre han først får.

Kort affære

Kveldens utvalg av materiale byr heller ikke på noen overraskelser. En håndfull av låter fra hans seneste album, spedd ut med hans største hits fra At What Cost. Det skal sies at låter som Crew og Herside Story begge lager bra med liv ute på dansegulvet. Fremdeles vil jeg argumentere for at dette er publikums fortjeneste, fremfor innsatsen GoldLink putter inn på scenen.

Utover konserten er det ikke stort mye mer som skjer på scenen. Det synges og danses uten stort med innlevelse fra start til slutt. Det nærmeste man kommer et avbrekk er når DJ-en tar noen steg ut fra båsen for å veive litt med armene.

LES OGSÅ: Kygo vant P3-prisen.

Etter snaue 40 minutter forlater GoldLink scenen uten å si stort. Samtlige av de som har tatt turen til Rockefeller stiller seg til rette for det obligatoriske ekstranummeret. Et ekstranummer som aldri blir noe av. Noe som egentlig var helt greit for min egen del.