Store P : Regnmannen

Store P
Regnmannen
Konsert | 10.02.2014

Når A-Laget dukket opp på scenen for alvor fikk det musikkanmeldere landet over til å bruke store ord. Siden den tid, har Lars Vaular briljert og dratt med seg en bråte priser. Det mest særegne gruppemedlemmet har det dog vært relativt stille fra. Vi snakker om Store P, og han er tilbake med et brak.

Singelen Vikje Være I Din Verden ble tatt ekstremt godt i mot, med god grunn. Folk har prøvd å kopiere stilen hans, men det går ikke. Store P er noe for seg selv. For det første skiller stemmebruken seg ut fra alt vi har hørt i norsk rap, og jeg tror faktisk ikke det hadde funket om ikke Store P hadde hatt Bergens-dialekt. Hans unike referanseunivers og miksing med R&B kler de sørstats-aktige beatsa Tailors, Anand Chetty og Basekontoret har gitt han.

Det er sjelden saksofon passer slike beats, men i dette tilfelle passer det ypperlig, og saksofonen på låtene Katten, God Idé og Så Fort Mørkt gjør låtene bedre. Hele albumet er noe av det mer originale og bedre vi har hørt fra en norsk rapper de siste årene.