Sommerpop i øsende regn

Halsey
Bastionen, Bergenfest
Konsert | 17.06.2017

Halsey måtte kjempe mot været da hun spilte på Bergenfests nest største scene lørdag kveld.

Ashley Nicolette Frangipane, mest kjent under artistnavnet Halsey, har satt solide avtrykk i popverdenen de siste årene. Etter å ha slått seg opp med coverlåter på YouTube og Tumblr kom debutalbumet Badlands i 2015 og gikk direkte inn på en andreplass på Billboard-listen, i fjor sang hun på en av årets største hits; The Chainsmokers’ Closer – og tidligere denne måneden ga hun ut sitt andre album Hopeless Fountain Kingdom, som gikk rett inn på førsteplass på listene i USA.

LES OGSÅ: «Sterke låter, forhastet album».

Med andre ord er det særdeles god timing for Bergenfest å få den 22 år gamle amerikanske sangerinnen på plakaten denne lørdagskvelden. Selv om det også er litt overraskende at hun er satt til å spille på festivalens nest største scene Bastionen fremfor hovedscenen Plenen, som i kveld er forbeholdt Bryan Ferry, AURORA og Pet Shop Boys.

Startproblemer

«I can put on a show», synger Halsey på ferske Heaven In Hiding midtveis i settet. Et statement som tidvis stemmer godt. Riktig nok blir det noe startproblemer når monitorsystemet hennes svikter under åpningslåta, og publikum må tåle en pause før konserten starter opp igjen.

Den unge stjernen har dog flere sterke låter å by på, selv om det også er materiale som fremstår litt anonymt i uttrykket gjennom hennes timelange opptreden på den blomsterdraperte scenen. En scene som hadde passet ypperlig på Coachella, men som virker komisk malplassert i regntunge og kalde Bergen. Nevnte Heaven In Hiding og Bad In Love fra Hopeless Fountain Kingdom er solide poplåter, det samme er Castle og Colors fra debutalbumet Badlands.

Anmeldelsen fortsetter under videoen.

Hun er tilsynelatende også oppriktig takknemlig overfor publikum som holder ut i det sterke bergensregnet, i motsetning til Benjamin Clementine som tidligere på dagen nærmest ba publikum som beveget seg bort fra scenen om å dra til helvete.

LES OGSÅ: Hva skjedde, Benjamin?

Det er i det hele tatt god kontakt mellom artist og publikum, og hun skryter av byen og viser frem noen norske gloser. «Jeg elsker deg, Bergen» og et overraskende «jeg er fra Haugesund», av alle ting å si. Hun har dessuten store doser selvironi og når to scenearbeidere igjen går over scenen med mopper for å få bort noe av av regnet som har lagt seg sier hun spøkefullt: «Jeg har mine egne personlige scenemoppere – I’ve really made it!».

Regn, blomster og ballonger

Førstesingelen fra Hopeless Fountain Kingdom, Now Or Never, har allerede blitt streamet 111 millioner ganger via Spotify. Den får æren av å avslutte settet mens store ballonger slenges inn fra hver side av den store scenen og hopper og spretter over hodene på publikum.

Anmeldelsen fortsetter under videoen.

Halsey måtte kjempe mot værgudene mellom de syv fjell denne lørdagskvelden, men gjennom storparten av konserten kom hun godt fra det med sin blanding energi, humor og glede.

Det er ikke så rart at den amerikanske artisten har klart å sjarmere popfans verden over, men det er ikke alle låtene fra hennes to studioalbum som tåler overgangen fra studio til scene like godt foreløpig – en del av detaljene i produksjonene forsvinner på Bastionen mellom vinden og regnet på en usedvanlig dårlig dag i Bergen.

LES OGSÅ: Ellie Goulding på Bergenfest.

La oss bare håpe at både Halsey og fansen hennes får bedre vær neste gang hun kommer til Norge!