Som energidrikk blandet med speed og en god dose voldsomhet

Stormzy
Rockefeller, Oslo
Konsert | 11.05.2017

Stormzy innfridde forventningene da han endelig sto på Rockefeller-scenen torsdag kveld.

Det å si at Oslo-scenen kokte denne torsdagskvelden ville vært en underdrivelse – det ville også vært en fornærmelse mot Stormzy.

Dette var en fantastisk konsert som jeg med sikkerhet vet innfridde overfor både fans, og de som kanskje ikke hadde noe forhold til grime-artisten fra før av. Den beste måten å beskrive konserten på er energidrikk blandet med speed, med en god dose voldsomhet – dette i aller beste forstand.

Grime som sjanger er nettopp avhengig og pådriver av denne energien, og Stormzy sitter i førersetet.

LES OGSÅ: Se den nye musikkvideoen til Miley Cyrus.

Stormzy har oss med fra starten av, med låten First Things First. Her settes listen for resten av konserten. Dette er en perle av en låt fra det nyeste (og første) studioalbumet, Gang Signs & Prayer som kom ut tidligere på året – og ble anmeldt til fem stjerner her i GAFFA. Og FOR en måte å starte showet på. Dette er en tung låt, som vanligvis ville ha fungert som en av avslutningslåtene.

Nå er dette bare begynnelsen, og du kan ikke annet enn å lure hvordan mannen skal klare å fortsette en hel konsert med i dette tempoet? Men det gjør han på utrolig vis.

Anmeldelsen fortsetter under videoen.

Alle har kommet for å høre bangere, og det er det Stormzy serverer oss – banger etter banger. Det er kanskje ikke så rart, for hele lydbildet til rapperen er basert på en energi som andre rappere bare kan drømme om. WickedSkengman 4 er enda et bevis på nettopp dette, en energi som får meg til ønske at jeg var en 19 år gammel gutt midt i piten på gulvet (dette er noe jeg sjelden ønsker meg).

Det skal også nevnes at publikum også gjorde jobben sin, og jeg regner med at Stormzy ble sjarmert.

Kort pustepause

Rapperen har likevel tid til å roe oss ned med låter som Velvet og Cigarettes & Cush. Dette er litt mer r&b-vennlige låter, men på ingen måte pauseinnslag. For selv om vokalen til Khelani pumpes ut via anlegget på sistnevnte låt, er versene til Stormzy gode og eklektiske nok til at vi ikke får tid til å få igjen fatningen fra de mer tunge sangene.

LES OGSÅ: To av landets største talenter samarbeider på ny singel.

Den musikalske stilen til Stormzy, og det som skiller ham fra andre, er at hele konserten føles som en uanstrengt freestyle. For min del kunne hele konserten vært akkurat det – en freestyle, for Stormzy er så god på det han driver med at instrumentalene bare komplimenterer. Det er en slags «nå skal du høre hva jeg har å si», og vi som publikum blir blåst av banen. Og når man er vitne til dette, til den tilstedeværelsen fra en så ung fyr, skjønner man at han blir hyllet som en rapsensasjon.

Publikum sang med

En så stor sensasjon at han fikk lov til å være med Ed Sheeran på scenen på Brit Awards for å rappe til Shape Of You tidligere i år. Utrolig nok fikk vi i Oslo også høre Stormzys versjon av den populære låten, og er ikke det vakkert i all sin enkelhet? Shape Of You, av alle sanger å ta med seg på turné.

Vi på Rockefeller sang med.

Avslutningsvis får vi Know Me From og Shut Up. Smått forutsigbart, men likevel like tilfredsstillende som resten av kvelden. Publikum rapper og skriker med – de er fornøyde. Hva mer skal jeg si?