Nytt album fra Lil Uzi Vert:

Ungdommelig, kaotisk og solid

Rapperen Lil Uzi Vert er aktuell med albumet «Eternal Atake».

Vi har ventet lenge på Lil Uzi Verts andre album, «Eternal Atake». Nå er det plutselig her. Utgivelsen har frem til nå vært av nærmest mytisk karakter, ikke minst fordi rapperen for et år siden proklamerte at han var ferdig med musikk.

Lil Uzi Vert
«Eternal Atake»
Album | 06.03.2020
Warner Music
Av: Esra Koca

Albumet innledes derfor passende nok med velkomsten «Welcome to Eternal Atake» fra en robotstemme, og dermed er scenen satt.

For en uke siden teaset Philadelphia-rapperen i en trailer at han nå er klar til å returnere til jorden og dermed ta oss om bord på sin musikalske reise. En reise som mange fans har ventet meget lenge på.

LES OGSÅ: Mulig Coachella-utsettelse.

«Eternal Atake» varer i én time og har kun en gjesteopptreden fra The Internets vokalist Syd med. Foruten forventningenes ventende glede har Lil Uzi Vert også en annen oppgave med å bære hele albumet på egen hånd. Det klarer han, selv om det nok kunne vært kuttet i noen spor på veien.

Særlig «You Better Move», som virker å ha blitt til med tanke på en moshpit fremfor et sammenhengende album.

Selv om han – i hele estetikken om en romreises ånd – både eksperimenterer med sin vokal, sine beats og sin flow, så det aldri helt over til å bli banebrytende eller annerledes enn hva man ville forventet av ham. Det er ikke nødvendigvis en negativ bemerkning, for midt i det velkjente leverer han masse kvalitet.

På «I’m Sorry» og «Celebration Station» beveger han se ut av sin trap-komfortsone og over i en mer pop-orientert lyd, der en underliggende chiptune-vokal bringer varme inn i låtene. Det er spesielt her han skinner. Begge låtene er plassert i andre halvdel av «Eternal Atake», som positivt skiller seg ut fra den første delen ved at det er den melodiske flowen det lekes med, fremfor de mer aggressive toner og tekster som preger den første halvdelen av albumet.

LES OGSÅ: Disse kvinnelige artistene strømmes mest.

«Eternal Atake» er ungdommelig, kaotisk og på mange måter en solid utgivelse, men det er ikke Lil Uzi Verts viktigste musikalske moment. Den tittelen beholder hans første studioalbum, «-Luv Is Rage 2-» fra 2017, som for alvor befestet hans status som den moderne helten fra SoundCloud-æraen.