Anmeldelse av Niall Horans nye plate:

Intetsigende oppfølger fra tidligere One Direction-medlem

Niall Horan er ute med sitt andre soloalbum, «Heartbreak Weather».

Niall Horan er tilbake med sitt andre soloalbum. Det kunne han nærmest spart seg for.

Niall Horan
«Heartbreak Weather»
Album | 13.03.2020
Universal Music

«Surely as far as ‘difficult second albums’ go, I’ve smashed it with my timing», skrev det tidligere One Direction-medlemmet sarkastisk torsdag kveld på Twitter, som en kommentar til albumutgivelsens sammenfall med den pågående korona-epedimien.

Undertegnede er lei av å lese irrelevante kommentarer om koronaviruset, men jeg tror faktisk jeg er enda mer lei av Niall Horans nye album.

LES OGSÅ: Live Nation stopper pågående turnéer.

«Heartbrek Weather» er det andre utspillet fra Horan som ellers har hatt god suksess som soloartist, blant annet med radiohiten «Slow Hands» fra det platinaselgende albumet «Flicker».

Føles ikke troverdig

Albumet åpnes med tittelsporet, «Heartbreak Weather», der det er sydenferie-gitar og en vokal som låter så finjustert at den ikke på noen måte føles troverdig. Hvis ikke det er nok skal vi også ha litt vertshusskråling med på det siste refrenget. Det blir etterfulgt av låter som dessverre både mangler original karakter og et aldri så lite kveldskurs i låtskriving.

På «Dear Patience» etterlyser Horan sin tålmodighet, og det samme gjør man som lytter mens man hører på likegyldig og frasert gnålesang, som blir avsluttet med en malplassert fiolinpassasje. Muligens et nikk til hjemlandet Irland, men et element som overhodet ikke fungerer.

Etter den meget langsomme åpningen er det (heldigvis) et stilskifte på «Small Talk», som produksjonsmessig har mye til felles med nevnte «Slow Hands». Den byr på lekre gitarriff, rå vokal og så det samme vertshuskoret som vi møtte på tidligere – men denne gangen gjør det ikke så mye.

Ed Sheeran-kopi

Det kler Niall å riste fløtepusfraseringene av seg og skifte gir, og det gjør han heldigvis et par ganger til i løpet av albumets 14 spor. «Nice to Meet Ya» gir assosiasjoner til Robbie Williams’ «Let Me Entertain You», hvis man virkelig tror på det. «Cross Your Mind» må også ses på som et av de få høydepunktene hvor vokalen og teksten er tøff og refrenget sitter. På «No Judgement» låter det nesten som om Horan har stjålet noen av Ed Sheerans produksjoner, fraseringer og personlighet. Låta kunne nok glidd helt fint inn på «Divide»-albumet uten at noen ville ha oppdaget noe.

Niall, jeg forstår at det må være kjedelig med timingen på dette slippet. Men ærlig talt så tror jeg ikke det hadde gjort den store forskjellen, for det meste du har levert er pop hvor det er blitt kokt suppe på de samme intetsigende metodene altfor lenge.

Verken suppa eller albumet kommer til å ha noen som helst innvirkning på koronaviruset. Bedre lykke neste gang.