«Desert Sessions Vol. 11 & 12» anmeldt:

Josh Hommes siste Desert Sessions vekker bare nye spørsmål

Josh Homme er tilbake med to nye Dessert Sessions-volum etter 16 års ventetid.

Det tok 16 år, men til slutt samlet en gjeng seg i ørkenen rundt Joshua Tree igjen og jammet sammen i en ukes tid.

Desert Sessions
Vol. 11 & 12
Album | 25.10.2019
Matador Records

Desert Sessions startet som et fristed for å slippe seg løs, hvor man kunne skape uten forutsetninger, inspireres og samarbeide med nye mennesker og musikere. Så langt har det blitt ti sessions og flere låter har siden funnet sitt hjem på diverse Queens of the Stone Age-plater.

Men siden fikk Josh Homme for mye å gjøre, og ingenting skjedde før nå.

LES OGSÅ: Josh Homme gjenoppliver Desert Sessions.

Man kan vel tenke at etter 16 års ventetid så burde man i løpet av to sessions klare å skrape sammen mer enn åtte låter på 30 minutter, spesielt ettersom resultatet er såpass skuffende.

Denne gangen har Queens of the Stone Age-sjefen blant annet fått hjelp av musikere fra Primus, ZZ Top, Warpaint, Scissor Sisters, Royal Blood. Dessverre føles det som om alt stadig ligger på skissestadiet og i det spontane hjørnet uten at det tar fyr eller utfordrer i særlig grad.

Det er nedskrelt og litt b-sideaktig for det meste. Vi får et ganske trist instrumentalspor, en ren katastrofe ved navn Chic Tweetz og en ganske spennende sak fra ZZ Tops Billy Gibbons med Move Together.

Men som helhet føles Vol. 11 & 12 altfor bagatellmessig og man tar seg i å vente på noe nytt og spennende fra Queens of the Stone Age i stedet.

Fikk du med deg denne?