Marit Larsen: When the Morning Comes

Marit Larsen
When the Morning Comes
Konsert | 20.10.2014

When the Morning Comes kunne blitt albumet der Marit Larsen gjenoppfant seg selv fullstendig som artist. Hun har droppet produsent Kåre Vestrheim etter tre album sammen, for å overta produsentrollen selv. Hun dro til Nashville, Tennesse, for å innspille utenfor Norge for første gang, og det sågar med musikere som hun aldri hadde truffet før.

Dette er derimot Larsen slik vi har truffet henne mang en gang tidligere. Planene om å spille inn et rent folkalbum ble det aldri noe av, og ryktene om at hun skulle dempe både bruken av strykere og søtheten i stemmen er i beste fall overdrevet. Coldplays strykerarrangør Davide Rossi er med om bord på When the Morning Comes, og Larsen låter selv stort sett like harmløs og yndig som alltid.

Hun feiler kanskje i å overraske, men lykkes absolutt i å innfri forventningene om å levere en ny bunke fengende poplåter. På høylytte og høytsvevende spor som Faith and Science og I Don’t Want To Talk About It er det få spor igjen av den stille melankolien på tre år gamle Spark. Traveling Alone merker man aller tydeligst de amerikanske rammene plata ble innspilt i, og låta er kanskje det nærmeste Larsen hittil har kommet countrypop klappet og klar for mainstream-radio i statene.

Fire album inn i solokarierren hersker det ingen tvil om at Larsen kan det å skrive poplåter, og hun mestrer tydeligvis også å produsere dem på egenhånd. Forhåpentligvis vil hun på sin femte utgivelse for alvor bruke sin nye posisjon som enerådende i sitt eget musikalske univers til å bryte med sin trygge, vante formel – og utfordre seg selv og lytterne i større grad.