Marit Larsen: Joni Was Right

Marit Larsen
Joni Was Right
Konsert | 01.04.2016

Det er liten tvil om at Joni-en i tittelen til Marit Larsens nye utgivelse bærer etternavnet Mitchell. Minialbumet har fått navn etter hennes favorittartist og inspirasjonskilde Joni Mitchell, og hun følger også i hennes fotspor med gitardrevne folk-pop-melodier og stemme med såre tekster i front. 

Joni Was Right har et mer folk-aktig preg enn hva vi er vant til å høre fra Larsen, og den største forskjellen fra hennes tidligere utgivelser ligger akkurat der: mer folk og country, mindre pop.

Som stadig flere andre artister har Larsen siden sist også gått over på eget plateselskap, som hun har valgt å kalle Håndbrygg Records.

Og håndbrygg føles som en riktig assosiasjon når man hører gjennom de nye låtene hennes. På samme måte som ved håndbrygg, er presisjon en viktig del av musikkomposisjon – og presisjonen til Larsen virker å være høyst tilstedeværende. Det er er hele tiden fengende, smart og interessant. Det at utgivelsen bare består av fem låter, gjør riktig nok at man føler at den er et slags mellomstopp før noe større, og den fremstår derfor noe halvferdig. Det er nok ikke hensikten bak det, dog, siden Larsen har uttalt at hun ønsker å utforske nye formater.

Larsen kler definitivt den nye retningen hun beveger seg i, og det er vanskelig å være uenig med henne. Joni hadde rett.