Lykke Li: I Never Learn

Lykke Li
I Never Learn
Konsert | 05.05.2014

Lykke Li er ikke så lykkelig. Hun virker sågar sønderknust. La det ikke være noen tvil: Dette er et album om kjærlighetssorg, og det er et vondt album. Det verker faktisk dypt nedi hjerterota når man hører låter som Love Me Like I‘m Not Made of Stone

I Never Learn er en halvtime lang sørgevise, og en mørk epilog til svenskens første to album. Det vil ikke si at den ikke har sine egne øyeblikk som skinner på egenhånd. Spor som fengende Gunshot og mektige Heart of Steel er nye Lykke Li-klassikere og strålende bidrag til en allerede særs sterk låtkatalog.

På forrige skive var Lykke Li også dyster til sinns, men avbrekk kom i form av dansbare landeplager som Get Some og I Follow Rivers, og soniske overraskelser som I Know Places. Det er kanskje lett å savne slike innslag, men samtidig nyter I Never Learn godt av den sterke helhetsfølelsen og det insisterende i budskapet.

Er du på utkikk etter soundtracket til et stygt brudd, er det lite som vil gjøre jobben bedre denne våren enn I Never Learns samling med powerballader glasert med drønnende trommer, hylende strykere og en av Skandinavias sterkeste og mest karakteristiske stemmer.