Les også

Madrugada på Sentrum Scene:
Hjemme igjen

GoldLink på Rockefeller:
Vinterens sløveste opptreden
Du som leser tenker sikkert hvorfor en som har fordommer mot Alan Walkers musikk skal plutselig skrive en anmeldelse om han? Du kan være enig eller uenig i den beslutningen. Jeg tenker i alle fall det var en sunn opplevelse for min egen del. Ikke bare fikk jeg utsatt meg selv for fremmed musikk, men hele opplevelsen utfordret det jeg tenker om hva en konsert skal være.
Alan Walker er en norsk-engelsk produsent og DJ. Han er en av de som begynte å lage musikk fra gutterommet, og som tilsynelatende eksploderte inn i berømmelse og suksess helt plutselig.
LES OGSÅ: – Det er så lett å bli lost i sin egen musikkverden.
Musikken har en veldig karakteristisk formel. Han holder seg i krysningspunktet mellom electrohouse, EDM og den konvensjonelle powerballaden. Aller mest kjent er jo selvfølgelig låta Faded fra 2015.
Klarer vi å beseire siste level?
Jeg kan vel bare røpe først som sist at ikke alle fordommene jeg hadde mot Alan Walker stemte. Konserten hadde det jeg følte var en veldig fornuftig oppbygning. Den var delt opp i tre levler. Level 1 og 3 speilet hverandre mer eller mindre i det at Walker fremførte låter sammen med en variert sammensetning vokalister som prydet sangene. I level 2 fikk Walker briljere som DJ da han fremførte det jeg vil kalle mer tradisjonell techno.
Gjestevokalistene var definitivt høydepunktene for meg. Bare sidestillt med han lange gutten med Alan Walker-munnbind foran meg som brukte mye av konserten på å brife med breakdance. Det var veldig kult!