Jungle: Sirkus, Øyafestivalen

Jungle
Sirkus, Øyafestivalen
Konsert | 07.08.2014

Det er kun en sjelden gang man tenker ‘Dette kan bli stort. Dette kan bli farlig stort.’ Jungle er et slikt tilfelle. Det London-baserte musikerkollektivet briljerte med atmosfæriske toner i Sirkusteltet torsdag ettermiddag. Kun tre uker etter utgivelsen av deres debutalbum vartet de opp til dansefest av det koselige og stemningsfylte slaget.

Identiteten til Jungle var lenge holdt hemmelig, noe som skapte stor mystikk rundt hvem som kunne stå bak. Derimot var det ikke noe mystisk rundt bandet da de entret scenen. Fra første sekund ga de nemmelig absolutt alt av seg selv. Med en energisk scenetilværelse var det tydelig at de hadde en intens glede av å spille konsert. Med unntak av den beintøffe koristen lyste de alle opp da de så hvor man som hadde møtt opp.

Allerede fra den lavmælte åpningslåta Smoking Pixels ble standarden satt – dette skulle bli en forrykende begivenhet! Artistenes glede over å spille konsert ble raskt gjengjeldt av publikummets glede over å se nettopp dem. The Heat og Lucky I Got What I Want med heftig soulvokal og karibiske elementer dro lydnivået opp noen hakk, og viste også hvor tekniske og varierte Jungle er i sitt lydbilde.

Julia ble et publikumsfrieri av det sjeldne slaget. Med dundrende bass som tvang seg inn i beinmargen hos samtlige, var det uungåelig å ikke bli revet med inn i det kosmiske musikklandskapet. Den svært så funky falsettlåta Time passet på at ikke et hode sto stille, og temperaturen i teltet steg i tritt med publikums dansesteg.

Son Of A Gun, Accelerate og Drops fortsatte festen, og Jungle markerte seg som Alt-Js artigere og mer festglade lillebror.

Under hiten Busy Earnin’ og avslutningslåta Platoon kokte det så til de grader i teltet. Såpass mye at koristens steinansikt måtte slå sprekker og til slutt gliste også hun fra øre til øre. Ved siste trommeslag ble teltet fylt med jubelbrøl. Publikum nikket annerkjennende til hverandre på veien ut – de hadde alle opplevd starten på noe stort.