Fremvisning i rent talent

Halie
Sentrum Scene, by:Larm
Konsert | 01.03.2018

Halie er 17-åringen fra Bergen som moren din digget på «Skavlan» forrige helg. Hun er også hun alle har bestemt seg for at alle skal snakke om etter årets by:Larm.

Det har vært irriterende mye snakk om Halie de seneste ukene, og bransjefolk har kastet ut «spådommer» som om de er Henning Hai Lee Yang. Men det ser dessverre ut til at folk har tatt feil, for Halie er verken «den nye Astrid S» eller «årets utgave av Sigrid på by:Larm». Hun er nemlig sitt helt eget talent og fortjener å betegnes som nettopp det.

Jeg rekker så vidt å kjøpe en øl og fordøye den førværende Fanny Andersen-konserten før Halie spretter opp på scenen. Hun lar være å fortelle oss om hvor mye det betyr for hun å være her i kveld, ja hun sier faktisk ikke «hei» en gang. I stedet går hun målrettet bort til mikrofonen og setter i gang kveldens konsert med sin første singel Echo. Låten har et irriterende muntert pop-preg over seg, men som fartøy for en usedvanlig kraftig stemme flytter den fjell.

LES OGSÅ: Intervju med by:Larm-aktuelle Halie.

Etter at den første låten er unnagjort kan det se ut til at det er noe som letter for Halie. Dette baserer jeg på det faktum at hun nå faktisk hilser på publikum, for så å synge en serie med låter som gjør meg litt svak i knærne. Det er et slikt konsertøyeblikk som får deg til å minne deg selv på hvor du faktisk er, slik at du virkelig kan nyte det som skjer på scenen foran deg.

Anmeldelsen fortsetter under videoen.

Selv om musikerne Halie har tatt med seg gjør en fabelaktig jobb er konsertens sterkeste øyeblikk de hvor bandet har minst å gjøre. Dette fordi stemmen til Halie får tatt førersetet og tar fullstendig kontroll over rommet. Det er blitt en klisjé å stille seg spørsmålet om hvordan en så kraftig stemme kan komme fra en 17 år gammel jente, men etter gårsdagens konsert ønsker jeg svar fra et rent medisinsk perspektiv.

Det er ikke tvil om at de som har rotet seg inn på Sentrum Scene denne kvelden er der for å se akkurat Halie. All oppmerksomhet er rettet mot scenen, og folk snakker så vidt mellom sangene. Da gjengen som stod bak meg under konserten begynte å fnise, medførte dette umiddelbart et kollektivt hysj fra alle som sto innenfor ørerom.

LES OGSÅ: Fjerner «upassende» sanger fra repertoaret.

Selv om jeg elsket å både se og høre på det som skjedde på Sentrum Scene har jeg vansker med å sette fingeren på noe som var særegent «Halie» ved gårsdagens konsert. Jeg føler jeg har blitt eksponert for talent i sin råeste form, jeg skulle bare likt å sett at jeg ble bedre kjent med innehaveren av dette talentet også.

Dette er delen av anmeldelsen hvor jeg sier at dette bare er småplukk i det store bildet, og at hun er ung og har masse tid til å utvikle seg som artist. Det er også delen hvor jeg gir konserten fem av seks stjerner.