En fornøyelsespark det er vanskelig å mislike

Travis Scott
Astroworld
Album | 03.08.2018
Epic

Travis Scott byr lytteren velkommen inn i en original verden av lyd på ferske Astroworld.

Det er lov å stille spørsmål ved lengden på denne berg-og-dalbanen. Som tilfellet har vært ved flere hiphop-utgivelser det siste året får man som lytter en følelse av at artistene kunne hatt mye å vinne på en mer grundig redigeringsprosess. Det man derimot merker, som fan av Travis Scott, er det betydelige steget han tar inn i en ny kategori av musikkskapere med denne utgivelsen.

Med egenrådigheten han alltid har gitt oss glimt av, men som aldri har vært så tydelig, har han nå skapt noe som byr oss velkommen inn i en original verden av lyd.

LES OGSÅ: Travel konsertuke i hovedstaden.

La Flames lys som produsent og som denne fiktive verdens energigivende stjerne blir tydeligere etter noen gjennomlyttinger. Han må ha coachet Frank Ocean og Swan Lee, blant andre, på en veldig gjennomtenkt måte for å kunne skape denne uforglemmelige atmosfæren.

Anmeldelsen fortsetter under videoen.

Denne fiklingen med gjestevokalistene minner om hvordan mentoren Kanye West har lekt med Justin Vernons stemmeprakt på sine låter gjennom årenes løp. Og når vi snakker om Kanye – artisten som gjerne gjør endringer i låtene sine etter slipp – håper vi alle at Travis tvitrer «Ima fix Yosemite» og korrigerer Navs vokaler på sporet så kjapt som mulig.

Utover dette er det veldig feilfritt og overraskende robust i produksjonen.

LES OGSÅ: Demi Lovato med åpent brev til fansen.

26-åringen har på fem år inspirert til lyden på et av tiårets mest polariserende album (Yeezus) og nå gått sin egen vei som ved hver lille sving overrasker med uventet underholdning. Alt i alt er de tre første sporene muligens den helligste treenigheten på skiven, men selv etter 40 minutter er det vanskelig å legge fra seg headsettet når låter som 5% Tint og Can’t Say kommer igang.

LES OGSÅ: Øyafestivalen med gode råd til desperate billettløse.