Cindy Lauper: Detour

Artisten Cindy Lauper fotografert i 2018.
Cindy Lauper
Detour
Konsert | 06.05.2016

Det har gått noen år siden Cyndi Lauper spratt rundt og sang om at Girls Just Want To Have Fun, og det er vel nettopp det hun gjør nå – har det gøy. Forrige gang vi hørte noe fra henne var i 2010 med Memphis Blues, et dypdykk i gammel klassisk bluesmateriale. Denne gangen har hun reist videre til Nashville og kastet seg over tradisjonelle countrylåter fra 30-tallets I Want To Be A Cowboy’s Sweetheart og frem til Hard Candy Christmas fra musikalen The Best Little Whorehouse in Texas fra 1978. 12 spor i mer eller mindre tradisjonell Nashvilletapping, med et solid mannskap i ryggen.

Det er med en viss skepsisen man putter albumet i spilleren. Cyndi Lauper har en stemme som man tenker burde passe perfekt til denne musikksjangeren og det gjør det i grunn også, ihvertfall innimellom.

Med seg på albumet har hun fått hjelp av Willie Nelson, Alison Krauss, Emmylou Harris, Jewel og Vince Gill. Hun har kunnet velge på øverste hylle og får gjøre akkurat det hun ønsker. Tidvis er det litt sjarmerende og man tar seg i å bevege litt på foten.
En fortreffende duett med Alison Krauss i Hard Candy Christmas er et av albumets høydepunkter, sammen med You’re The Reason Our Kids Are Ugly, også det en duett, denne gang med countrylegenden Vince Gill.

Musikalsk sett blir låtene til tider litt spinkle og blodfattige. Men heldigvis er vokalen med på å løfte låtene opp på et anerkjent nivå.

Detour er nok bare en tilfredsstillelse av et ønske å gjøre akkurat det hun selv vil. Hva blir neste? Two-tone, gospel eller klassiske svisker? Hvem vet, tiden vil vise.