Antiheltens fest

Kjartan Lauritzen
Rockefeller, Oslo
Konsert | 13.10.2017

Med nysluppet EP og musikkvideo holdt rap-kometen Kjartan Lauritzen sin første helt store konsert på Rockefeller i Oslo fredag kveld.

Lokalet var proppfullt og mildt sagt opphauset da Per aka Kjartan og hans Primadanna entret scenen. Det er umulig at det ikke blir fest når Kjartan Lauritzen spiller, og spørsmålet var hvordan artisten, som har gått i klar bane mot suksess det siste året, ville vise seg på en større scene.

Det fløt nesten over av festklare mennesker i publikum. Kjartan skrudde på festen som med en bryter. Sanger som Fenomenet og Batteri åpnet godt, men det ble en helt annen temperatur med Havana. For det var nemlig da det tok helt av, og fortsatte med Mesteryv og Porno. Gjennomføringen var glimrende, og Kjartan fikk bevist at han virkelig er en komet av en rapartist.

LES OGSÅ: Full krangel om Highasakite-navnet.

Men under sanger som Pappa virket det som om han mister publikum litt. Kjartan ba senere publikum sette seg ned ikke én, men to ganger, et gammelt triks for å hype opp folkemengden. Spørsmålet er om det var nødvendig.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kjartan Lauritzen på Rockefeller. FOTO: Helge Brekke / GAFFA

Det merkes at i steget opp på en større scene, sammen med den nye plata, at artisten flørter med et annet og kanskje mer seriøst image.

Under konserten på Rockefeller ble det tydelig at Kjartan Lauritzen er best når han spiller på det ukule. Det gjorde han til dels fredag også. Han tok med seg sin Volvo 240 på scenen, som minnet om en gammel familiebil fra 90-tallet, og som for anledningen var pimpet med Fenomenet-logo og som med åpne dører det seg røyk ut av. Kjartan erklærte at Sognefjord er hot i Oslo, noe han fikk medhold i fra publikum. Gulvet på Rockefeller gynget, pulsen var gjennomgående høy. Kjartan kastet trøya, Kjartan kastet seg ut i publikum, venner ble invitert ut på scenen. Konserten fikk bli en selvironisk fest.

LES OGSÅ: Kastet ut av bandet etter beskyldninger om maktmisbruk.

Man kunne merke at det er den Kjartan Lauritzen som ikke er så høy på seg selv som slo mest an — det er da han får med seg hele lokalet på festen. Kjartan er rap-artisten som går mot strømmen med en klype selvironi, og det er klart at det er dette folk trenger.

Folk rooter for anitheltens store fest, og det er dette som er fenomenet.