Kygo på Findings:

Ydmykende avslutning på årets Findings Festival

Kygo på scenen under Findings Festival 2019 i Oslo.

Årets store headliner blir også Findings-festivalens største skuffelse.

Kygo
Magenta, Findings Festival
Konsert | 17.08.2019

Øyeblikket alle har gledet seg til er endelig her. Selveste Kygo skal avslutte årets Findings. Fra den episke flygelåpningen er det duket for hva en bare kan anta at skulle være ment som en storslått konsertopplevelse.

Alt lå til rette: Stjernevokalister var booket inn, pyroen var ladet og Norges egen EDM-stjerne Kyrre Gørvell-Dahll skulle vise Findings-publikummet hvordan de store gutta gjør det.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Broiler på Findings.

Men sånn ble det ikke. Fra åpningslåten Born To Be Yours er det tragisk tydelig hvor dårlig lyden er. Lydbildet er grøtete, generelt lavt og en kan så vidt høre Imagine Dragons-vokalisten Dan Reynolds gjennom høylytte hvin fra de oppmøtte.

Hvor er bassen?

Kygo gjør det han kan for å holde stemningen oppe, og med knusende ro serverer han hit etter hit. Whitney Houston-remixen Higher Love spiller opp til litt velfortjent allsang, men det høres dessverre mer ut som et karaokeparty til heismusikk enn en EDM-konsert. Hvor er bassen, eller lyden for den saks skyld?

Til tross for den labre lydkvaliteten virker det som om stemningen er stigende. Jeg vet ikke hvor mye det er linket til Findings-publikummets generelle promillenivå, men det er i hvertfall et lite lyspunkt i en ellers ganske nitrist opplevelse.

Det er tragisk at Findings’ største headliner også ser ut til å bli festivalens dårligste konsert. Det gjør nesten fysisk vondt å se et sett bli så amputert av dårlig lyd, men det sier også sitt når pausemusikken er høyere en Kygos hardeste drop.

Fåfengte forsøk

Det bys på både pyro og sjarm, men ethvert fåfengt forsøk drukner i et hav av ubalansert lyd. Bassen er til tider ikke-eksisterende, noe som gjør hele «den oppbygging og drop»-opplevelsen nesten bisarr. Selv Kyrres milde EDM er avhengig av volum, og uten det faller hele illusjonen i grus foran et fullstappet Bislett.

Til tider hører du mer av den drita samtalen til de som står rundt deg enn du gjør av settet. Det er med andre ord ikke helt ideelle forutsetninger for å bedømme Kygos innsats.

LES OGSÅ: Harry Styles takket nei til å være Disney-prins.

Konserten går mot slutten med låter som Stole the Show, Carry Home og It Ain’t Me, men selv ikke hitparaden kan redde det som kun kan beskrives som en katastrofal opptreden.

Når Firestone står for tur, med strykere og gjesteartist Justin Jesso ved roret er det nesten en lettelse at det hele snart er over. Visst var det øyeblikk der hits, glitter og pyro skapte stemning i skjønn forening, men helheten kunne ikke reddes. Det siste fyrverkeriet var nok ment som kronen på verket, men føltes heller som en kjip nyttårsaften. Når alt er over sitter vi igjen med en salig duft av svovel og ydmykelse.