Testament på Pstereo:

Tung kveld for tungt band

Testament på scenen under festivalen Pstereo 2019.

Det er dårlig stilt med det tradisjonelle moshpithelvete bandet nok er vant til, og det er helt tydelig at dette er en feilbooking av Pstereo.

Testament
Elvescenen, Pstereo
Konsert | 17.08.2019

Pstereo har også i dag satset på å ha kveldens tyngste band på hovedscenen ganske tidlig på kvelden. Klokka er 18:15 da Testament går på scenen. I kveld er oddsene stablet imot dagens metalband. Himmelen er grå og det er lyst ute. Om ikke stemningen er riktig fra et meteorologisk perspektiv så er det ingenting sammenlignet med publikum. Der er det heller dårlig stilt. Foran hovedscenen som fredag var pakket til randen med The Hives har nå fått et på det beste, glissent besøk.

Heldigvis kommer Testament på scenen og ser ut til å være uaffektert av de forutnevnte utfordringene. Brotherhood of the Snake er første låt ut. Lyden er nødvendigvis noe å skryte av, men bandet  spiller tight og med mer enn nok energi.

LES OGSÅ: Intervju med Pstereo-aktuelle Gregory Alan Isakov.

Til tross for et lite entusiastisk publikum får de til litt klapping i takt og noe sporadisk jubel. Energien i musikken er det ikke noe galt med, og trommeslager Gene Hoglan er et beist. Gitarist Alex Skolnick spiller en del gørfine soloer, det hender også at Eric Peterson trøkker til for lit avveksling. Det er heller ikke uvelkomment.

Mer på tungrocksiden

Låter som More Than Meets the Eye viser tungrocksiden av Testament og byr blant annet på et lite ironmaidenesk allsangparti. De får dessverre ikke voldsomt med publikumsrespons, men noe begynner å skje. Det er godt med hodenikking blant de oppmøtte og vi har nådd en tålelig størrelse på publikum, selv om det helst skulle vært mange flere. Det er dårlig stilt med det tradisjonelle moshpithelvete bandet nok er vant til, og det er helt tydelig at dette er en feilbooking av Pstereo. Feil band til feil tid. Skulle spilt Trondheim Rocks kl 22:00, ikke Pstereo tidlig kveld. Folk er mer opptatt av dagens seleksjon av ymse matvogner enn hva som for øyeblikket foregår på hovedscena.

Testament har et ess opp i ærme med låta Into the pit. Og endelig ser vi tendenser til lit liv i publikum. To små bryter sirkler bryter løs og herfra og ut klarer bandet å holde en rimelig grei kok. Bandet byr på flere lyttbare tungrocklåter, sikkert en fordel denne dagen.

Låter som Practice What You Preach blir igjen potensen for mye for en del folk. Selv om kjernen og undertegnede har skikkelig morro. En eldre låt, Over the Wall, er et solid stykke thrashmetal og viser hva bandet kan. Med både fete soloer og hooky melodier blir låta konsertens høydepunkt.

Verdig avslutning

Testament vinner nok dessverre ikke tonnevis av nye fans i dag. Til tross for proff framførelse er det nok vanskelig for bandet å holde energien oppe i dag. Konserten avsluttes med Disciples of the Watch og Alone in the Dark som faller i veldig god jord. En del publikumsjobbing fra vokalist Chuck Billy gir bandet en verdig avslutning.

Selv om bandet gjør en helsikes god jobb er det dessverre lite annet som funker i dag. Låtlisten blir noe langdragen til tross for den korte spilletiden. Kanskje ikke så mye variasjon som kunne vært ønsket.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Kvelertak på Pstereo.

Alt i alt leverer Testament en helt grei konsert, det er lite å klage på det musikalske, men publikum og omstendighetene er til veldig liten hjelp.