Ny sesong av Netflix-suksessen:

«Stranger Things» pirrer stadig nostalgien hos seerne – men er det nok?

Stillbilde fra den tredje sesongen av «Stranger Things». Foran ser vi Millie Bobby Brown i rollen som Eleven.

«Stranger Things» er tilbake på Netflix og våre helter har byttet ut Dungeons & Dragons med kjærester og flørting. Også har de selvfølgelig et nytt onde de må bekjempe attåt.

Matt Duffer & Ross Duffer
Stranger Things 3
Serie | 04.07.2019

Etter at den første sesongen ga millioner av seere en solid dose 80-tallsnostalgi og endte som en av Netflix sine mest suksessfulle satsinger, hadde Matt og Ross Duffer vansker med å følge den opp.

Andre sesong føltes til tider litt for mye som en rask gjenskaping av den første, uten noen form for nyskaping.

LES OGSÅ: Seriene som ikke tar sommerferie.

Nå er sesong tre ute på den populære strømmetjenesten. Jeg kan med glede si at det ser ut som om gjengen fra Hawkings er tilbake i (nesten) sin fulle prakt.

Nerdereferanser og nye ansikter

Det er tydelig at det ikke er de søte små ungene vi fulgte i første sesongen vi følger denne gangen, men heller en gjeng med pubertale fjortiser. Serieskaperne har tatt godt nytte av dette og sydd det inn i manuset. Dette spiller nå en sentral rolle i alt av mellommenneskelige drama som foregår når monstre og andre skumle ting ikke står på agendaen.

Fremdeles klarer de å opprettholde den samme «Steven Spielbergete» følelsen som i tidligere sesonger. Det skal sies at Duffer-brødrene til tider ser ut til å forsøke litt vel hardt på å pirre nostalgien hos seerne, men de forstår heldigvis at dette i seg selv ikke nok til å få serien til å fungere

Det er også mett av nerdereferanser denne omgangen, noe tidligere fans av serien vil sette pris på.

I tillegg til våre gamle helter blir vi også introdusert for noen nye ansikter i sesong 3.

Dette kan fort medføre dårlig TV, da nye karakterer ofte kan føles som et virkemiddel som kun er der for å fylle en bestemt funksjon innen historien. Heldigvis er alle de nye karakterene behandlet med det samme øye for detaljer som den øvrige rollelisten.

Ingen drastiske endringer

Fremdeles beveger serien seg langt ifra ut på ukjent farvann. Det gjøres ingen drastiske endringer, og om man ikke allerede ikke har latt seg sjarmere av «Stranger Things» vil nok ikke sesong tre gjøre susen heller. Unaturlige fenomener, konspirasjoner og tøffe protagonister leveres i kjent stil.

Karakterene beveger seg også i svært kjente baner sammenlignet med de to tidligere sesongene.

LES OGSÅ: Anmeldelse av filmen «Diego Maradona».

Mange hadde nok håpet på at «Stranger Things» kanskje skulle bevege seg i en litt annen retning når første sesongen kom ut. Tittelen alene hinter til et enormt potensiale for mulige scenarioer. Netflix har valgt å ta den trygge ruten og fortsetter å bygge videre på det som allerede har fungert.

Noe som egentlig er helt greit så lenge det fortsetter å fungere like bra som nå.

Foto:Netflix
Tredje sesong av «Stranger Things» er blant de største serienyhetene i juli. Her ved Millie Bobby Brown og Sadie Sink.