Florence + The Machine i Oslo Spektrum:

Står igjen som både utenomjordisk gudinne og en nær fortrolig når de siste majestetiske tonene ebber ut

Florence + The Machine på scenen i Oslo Spektrum.

Florence + The Machine er viden kjent for musikalsk grandiositet og store følelser. Alt dette var i sving da gruppen inntok Oslo Spektrum tirsdag kveld.

Florence + The Machine
Oslo Spektrum, Oslo
Konsert | 12.03.2019

Fra den eteriske åpningen med June blir det raskt klart at det er duket for en konsert du sent vil glemme. Florence Welch tar grep og snur opp ned på alt fra første svevende tekstlinje: «The show was ending», for showet, det har så vidt begynt.

Med sin siste utgivelse, High As Hope, tok Florence + The Machine oss med på en reise nedover ærligheten og erkjennelsens sti, og det er tydelig at konserten følger samme tråd. Welch deler åpent med sitt publikum, og mellom de bombastiske musikalske øyeblikkene inkarnerer også showet den håpefullheten som preget albumet.

Welch har fortsatt teften for store melodramatiske øyeblikk, men i møte med publikum viser hun en varme og jordnærhet som skaper en følelse av intimitet, selv i en arena som Oslo Spektrum.

Kunne båret en hel forestilling alene med stemmen

Selv om Florence + The Machine har med både strykere og harpe er det klart at Florence sin stemme alene kunne båret en hel forestilling. Heldigvis får hennes vokale kaliber også nok plass å boltre seg på gjennom forestillingen. Den dramaturgiske oppsetningen byr ikke på få massive musikalske øyeblikk, men drar høydepunkt fra hele Florence + The Machine sin katalog inn.

Fra ulmende, sensuelt mørke på Only If For A Night til euforisk kaotisk gospel på Ship To Wreck vises det tydelig hvor stort spekter Welch har å spille på.

LES OGSÅ: Stjerneskuespillere arrestert.

Oden til hjembyen London får denne kvelden et snev av politisk virkelighet ved seg. «Vi trenger alle hverandre, uansett hvor vi kommer fra», forkynner Welch fra scenen, og på en kveld hvor Brexit ulmer i underbevisstheten er idéen om forsoning på tross av forskjeller en håpefull varde.

Foto:Per-Otto Oppi Christiansen | GAFFA
Florence Welch sitt vokale kaliber får nok plass å boltre seg på gjennom forestillingen i Oslo Spektrum, skriver GAFFAs anmelder.

Det er en oppriktighet som skinner gjennom alt Welch foretar seg på scenen. Hun ønsker virkelig å skape øyeblikk sammen med publikummet sitt.

På gjennombruddshitten, Dog Days Are Over, sprø hun høflig om alle kan legge mobiltelefonen vekk til fordel for den kollektive spirituelle opplevelsen. Konsertaspektet gir en ny dimensjon til Welch sitt materiale, og en ser flere låter i et nytt lys når konsertens ånd sprer sin magi.

Tar pusten fra en

Høydepunktene kommer fortløpende, mens Sky Full Of Song byr på frysninger som nesten tar pusten fra en, gir Cosmic Love hen for velsignelser til første rad og rørende autentisk glede. Alle skal føle seg sett, uten at det går utover den grandiose visjonen. Dette kan tenkes å være et uoppnåelig mål, men Welch klarer på mirakuløst vis å balansere den stramme linen.

LES OGSÅ: Erykah Badu til Øya.

Kvelden kommer til en monumental avslutning med Shake It Out.

Florence Welch står igjen som både utenomjordisk gudinne og en nær fortrolig når de siste majestetiske tonene ebber ut. Virkeligheten ser plutselig litt finere ut, badet i etterdønningene av en Florence + The Machine-konsert, en kraftfull opplevelse en aldri skulle ønske tok slutt.

Florence + the Machine Setlist Oslo Spektrum, Oslo, Norway 2019, High as Hope Tour