Nytt album fra Linni:

Runder av året med en knallutgivelse

Linni

Året er snart omme. Folk flest er klare for et nytt musikkår, mens publikasjonene pøser ut listene på det de mener er årets beste utgivelser. Dette stopper dog ikke Linni fra å gi ut sitt fjerde studioalbum på tampen av året.

Linni
Silkesvarten
Album | 28.12.2018
Oslo Records

Hans tre tidligere fullengdere har stadfestet Linni som en av de sterkeste pennene innenfor norsk hiphop. Hans tankevekkende og introspektive tekster har en tendens til å føles som om de tar deg med på noe helt eget. Som et innblikk i en annens indre tanker og utfordringer.

Det vi får levert denne gangen er en mer blandet pose. Ikke i den forstand at kvaliteten varierer, men at referansepunktene og sjangergrensene er langt mer flytende enn forventet. Linnis musikklanskap har alltid vært en dans mellom hans mer lekne og alvorlige sider. Dette er svært tydelig her, men også musikalsk sett byr Silkesvarten på mer variasjon.

Som et mørkt eventyr med mye magi

De drømmende og melankolske tonene vi har lært å forvente av Linni er til stede på spor som Inn og Silkesvarten. På spor som Supar G og Tempo El Gigante blir vi på den andre siden påminnet at Linni tross alt er Yogutt. Det er veldig morsomt å se Linni omfavne og til de grader mestre bergenstrap. Det skulle vel tross alt bare mangle ettersom han faktisk er en aldri så liten innovatør på området.

Tematikken, men også de visuelle aspektene, gjør at Silkesvarten lett kan sammenlignes med et mørkt eventyr. Dette er også en fin tilnærming å ha til dette prosjektet. Linni er fortellerstemmen i sitt eget eventyr. Det er altså mye magi å finne på de ni sporene som oppgjør Silkesvarten.

Fortsetter progresjonen

Linni ser ut til å befinne seg på et bedre sted ved denne utgivelsen. Noe som er et friskt pust. Der hvor han tidligere kunne oppfattes som et plaget sinn gjennom musikken, ser vi her en mer lystig side av bergensrapperen. For både publikums og hans egen del håper jeg dette er starten på en litt mer eplekjekk versjon av artisten.

LES OGSÅ: Nå kan du stemme på dine favoritter til GAFFA-Prisen 2018.

Det er fremdeles noen kryptiske linjer innimellom, men ikke i den grad at det ikke kan finnes mening bak det. Bare nok til at du som lytter får litt mer å tygge på.

Nok en gang har Linni vist evnen til progresjon, uten å gå på bekostning av det vi allerede forventer og elsker.