Romskip på Bergenfest:

Røft og energisk på festivalens første dag

Romskip på scenen under Bergenfest denne sommeren.

Det lokale gatebandet Romskip leverer en røff og energisk opptreden, og sørger for at publikum kommer tilbake for mer.

Romskip
Hjertebankscenen, Bergenfest
Konsert | 12.06.2019

Det er ikke lange tiden siden Bergenfest åpnet dørene sine, og på scenen står Romskip, klare til å ta publikum med storm.

The Charlatans har nettopp takket for seg på Plenen når Romskip inntar scenen. De introduserer seg kjapt for det voksende publikummet, og kjører i gang.

LES OGSÅ: GAFFAs Bergenfest-guide.

De starter med Bedre Uten Deg, og den sitter som en kule. En drivende rytme og leken tamburin gjør at det rykker i dansefoten, og det er lett å la seg rive med. Romskip vet godt at de kun har femten minutter på å overbevise, og sparer ikke på kruttet. Det er så mye energi i guttene at de nesten velter ut av scenen, og det er lett å bli med på leken.

Et av de viktigste elementene er frontmann Adem Kollens hardtslående og røffe vokal, som understreker den punkete energien og den ungdommelige lekenheten.

Energi og attityde

Romskip tar det hele litt ned med Bøffingen, og lar gitarriffene være midtpunktet. På kav bergensk snakkesynges det om en tjommi som vet hva det går i, og det leveres med en maksimalt bakoverlent attityde.

Tempoet og energinivået øker, og plutselig står det en rapper på scenen. Tekster spyttes i et så høyt tempo at en nesten blir anpusten, men Romskip kler denne sjangerblandingen og uforutsigbarheten. Kollen påpeker at det var slik Limp Bizkit skulle gjort det, og publikum ler enige med.

Forfriskende synth og vaklende koring

Romskip avslutter konserten med Problemar, og her får synthen virkelig skinne og leke seg. Det går i et rivende tempo, og av de små smakebitene vi har fått er dette den lystigste og mest oppløftende låten deres. Et lekent instrumentalparti løfter frem både synth og gitar, og får vist frem den deilige særegenheten Romskip har.

I løpet av konserten blir det likevel alt for tydelig at det kun er én vokalist i Romskip. Koringen svikter og likner mer uvilkårlig roping enn planlagte harmonier. Selvfølgelig skal energinivået være høyt og det drar publikum med seg, men ved å terpe på dette kan koringen løftes fra rølp til røft.

LES OGSÅ: PiP-fest eller pølsefest?

Det å vise hvem du er som artist og overtale publikum på så kort tid er en kunst, men Romskip leverte. Det skal ikke mange låtene til før en forstår oppskriften deres, men med sjangerblanding, røff vokal og en vibrerende energi viste de akkurat nok til å få publikum til å ønske seg mer.

Romskip spiller flere konserter under Bergenfest.