Anmeldelse av «Tim»:

Ringen er sluttet for Sveriges største

Svenske Tim Bergling - kjent under artistnavnet Avicii.

Aviciis siste innspillinger er samlet på Tim.

Avicii
Tim
Album | 07.06.2019
Universal Music

Det å forsøke å sette fingeren på hvordan noen som ikke lenger kan uttrykke sine følelser hadde avsluttet sin siste plateutgivelse kan ikke være enkelt. Spesielt ikke når denne noen etter hvert har blitt kjennetegnet som en musikalsk perfeksjonist.

Men nettopp det ansvaret har de som sto Avicii, eller Tim Bergling, nærmest nå tatt på seg.

LES OGSÅ: Stormer mot toppen med Dagny-inspirert låt.

Da Wake Me Up tok over musikkens verden sommeren 2013 viste Bergling hvem han var. Hvordan han kunne få de mest utenkelige musikalske kombinasjonene til å låte som om de alltid hadde hørt sammen.

Kommentarene som har kommet om at Bollywood-lydbildet på singelslippet Tough Love ikke låter som Avicii får meg dermed til å lure på om folk har levd under en stein siden den gang.

For er det noe Tim alltid skal minnes for er det måten han tenkte musikk på. Den siden som har blitt hyllet av alle som jobbet med og som sto ham nær. Hvordan Tim faktisk jobbet med sine team merkes først og fremst i samarbeidet med Salem Al Fakir og Vincent Pontare.

I innledende Peace of Mind kastes vi tilbake til hvordan ting startet. Og når Coldplays Chris Martin og Aloe Blacc nok en gang gjester på låter som får oss til å huske hvordan Avicii kom til å bli våre naboer i øst sitt største musikkikon, er det som om ringen er klar for å sluttes. Selv om sorgen over at det ikke er Bergling selv som får trekke den siste linjen hviler over hele prosjektet.

LES OGSÅ: Låtkonkurranse fikk massiv respons.

Men vi kommer aldri til å få vite hvordan det faktisk hadde hørtes ut om Tim selv fikk sette sine siste touch på musikken han etterlot seg. Når Noonie Baos stemme toner ut i Fade Away føler jeg likevel at det som Tim endte opp med å bli hadde gjort ham stolt.