The Revolution inntok Sentrum Scene i Oslo:

Prince-fest med royalt nærvær

Prince sitt gamleband The Revolution spilte på Sentrum Scene i Oslo tirsdag kveld.

The Revolution, som er kjent for å være avdøde Prince sitt tidligere backingband, startet tirsdag kveld sin første Europa-turné noensinne. Følelsen av å oppleve noe legendarisk dukket stadig opp gjennom hele kvelden.

The Revolution
Sentrum Scene, Oslo
Konsert | 05.02.2019

Bandet som ble til allerede i 1979 skulle revolusjonere musikkindustrien, og inkluderte både menn og kvinner av forskjellig rase, legning og tro. Tirsdag kveld var de også en salig blanding av alt som er godt, og bandet fikk jubel hver gang en ny låt ble introdusert.

Det er ikke så ofte man ser såpass hjertelige fans på konserter lenger, tar jeg meg i å tenke på.

LES OGSÅ: Neeson-premiere avlyst etter rasismeanklager.

Fra start av tar bassist Brownmark rollen som frontfigur, samtidig som at han fra første tone nesten konsekvent slapper bassen herfra og til evigheten. Fire av de fem bandmedlemmene synger og korer for hverandre, og deler på rollen som vokalist.

Et fantastisk imponerende band

Det som leveres fra scenen er kvalitet. Vi får fot. Men det mangler noe. The Revolution oppleves som å være det fantastisk imponerende bandet de alltid har vært, bare at vokalisten er borte. Til og med fysisk på scenen er det et åpent hull i midten, der noen skulle ha vært.

Både i scenebildet og i lydbildet oppleves det som ufullstendig og komp-aktig, selv om The Revolution låter helt panser.

Foto:Tord Litleskare | GAFFA
Rytmegitarist Wendy Melvoin og keyboardist Lisa Coleman under konserten på Sentrum Scene.

Av den grunn løftes taket når gjestevokalist Stokley Williams, til daglig vokalist i Minneapolis-baserte Mint Condition, hopper inn på scenen etter en håndfull låter, og tar den åpne plassen som vi har undret oss over en stund.

Det gjør godt når det siste elementet faller på plass, og en fokusert vokalist entrer både scenen og lydbildet.

Prince sitt nærvær

Uten at det er uttalt at konserten handler om Prince, er han likevel overalt denne kvelden. I melodiene, i tekstene og i ånden.

Dette adresserer gitarist Wendy Melvoin, etter at hun har spilt og sunget Snow in April til sin avdøde venn. «I have to say something…» , sier hun som første direkte tale til publikum etter lang tid. «Finally!», roper noen i publikum. Vi har ønsket et lite personlig snev oppi alt showet. «We have to make a community out of this huge loss. This is the community he created». Deretter ber hun publikum om å være vokalister på Purple Rain.

LES OGSÅ: Tidligere Karpe Diem-manager dømt i tingretten.

Selv om kvelden til tider hadde noen alvorlige undertoner, går det definitivt an å huske den som den fantastiske festen av ren synthpop-glede som den faktisk var. Som Brownmark ropte så treffende før sin slap-solo: Bass in yo face, y’all.

The Revolution Setlist Sentrum Scene, Oslo, Norway 2019, 2019 World Tour