Tove Lo på Findings:

Personifiserer sine vågale tekstlinjer med en skjødesløs eleganse det står respekt av

Tove Lo på scenen under Findings Festival 2019.

Tove Lo er ikke sjenert, takk og pris. Da den svenske popstjernen inntok Bislett for årets utgave av Findings Festival, var det med store pophits i ermet. Men et noe tregt publikum bidro til at hun stadig jobbet i oppoverbakke.

Tove Lo
Magenta, Findings Festival
Konsert | 16.08.2019

Den svenske popstjernen får raskt grep om publikum med åpningslåten, Disco Tits. Med blått hår og biker-jakke, er Tove Lo omtrent like badass som en kunne forestille seg på forhånd. Denne holdningen strekker seg heldigvis langt forbi garderobevalg.

Den fengende rytmen akkompagneres av bisarre bilder mens Lo danser seg gjennom låten.

Vorspielets tidssone

Konserten, som markerer slutten på Los sommerturné, levde virkelig opp til forventningene, i hvert fall fra artistens side. Nå skal det påpekes at Findings-gjengen ikke er det enkleste publikummet å opptre for. Klokken halv seks er fortsatt i vorspielets tidssone, så det er et glissent og nokså daft oppmøte.

Men dette kan ikke sies å sette bremser på Los show. Hun tar scenen med stor stil, danser, vrikker og generelt personifiserer sine egne vågale tekstlinjer med en skjødesløs eleganse det står stor respekt av.

Influence fra artistens skandaløse Ladywood-album er et glossy popspor hvis budskap resonerer med Findings-publikummet ganske så bokstavelig. Og det er ikke bare denne låten som tester lyriske farvann. Los tekster legger alt bart, fra sex og kjærlighet til dop. Tove Lo skriver åpent og uten filter.En kan si mye om Tove Lo, men hun holder ikke noe tilbake og det reflekteres tydelig i dagens forestilling.

Los forestilling kommer også med et eget filmoppsett. Disse kortfilmene har før fått artisten i trøbbel for sitt potensielt pornografiske innhold, og det er ikke fritt for at de dristige bildene kan distrahere. Ikke at jeg tror noen kommer til å klage.

«Queer anthem»-potensial

Lo spiller også opp til dans med sin nyeste singel, Bad As The Boys. En låt som beskriver hennes første sommercrush på en jente. I likhet med Bitches har låten definitivt «queer anthem»-potensial, om men mer sentimental oppsummerer den likevel noen av Los beste aspekter. Hennes evne til å snakke om og beskrive kvinnelig følelsesliv uten de rammene som vanligvis settes for kvinnelige artister er ikke bare viktig, men også trengt. Lo gjør det ganske klart at hun gir faen i normer og det er en befrielse å bevitne.

LES OGSÅ: GAFFAs Findings-guide.

Når megahitten Habits (Stay High) strømmer gjennom høyttalerne er det et øyeblikk så komplett at selv Findings’ trege publikum må engasjere seg. Kan hende Tove Lo gjorde alt rett, men i en vors-trøtt mengde blir selv den hardeste innsatsen fåfengt.