Nytt album fra Hjerteslag:

Leverer rock på øverste hylle

Hjerteslag

De bergenske pop-punkerne er ute med sitt tredje album, Nattseileren. Oppfølgeren til den Spellemann-nominerte Vannmann86 er et stilsikkert og tight album med flere høydepunkter.

Hjerteslag
Nattseileren
Album | 09.11.2018
Eget Selskap

Hjerteslag ble en gang i tiden omtalt i kjølvannet av John Olav Nilsen & Gjengen. Årene har gått, og bandet har så absolutt vokst ut av skyggen til kompisene fra Loddefjord.

Hjerteslag leverer på øverste hylle av norsk rock for tiden. Bandet har spilt mye de siste årene, noe man hører godt på albumet. De har blitt meget samspilte uten at det tar bort råskapen i musikken deres. Lydbildet står som en stødig murvegg bak ryggen til Robert Eidevik.

Dette er nok også grunnen til at bandet ikke har funnet det nødvendig å endre så mye på stilen sin. De leverer fortsatt kjappe, freshe låter. Låter som fester seg raskt. Enkelte spor kan fort bli allsang-favoritter på konsertene fremover.

LES OGSÅ: Kjartan Lauritzen annonserer sine største konserten til nå.

De siste månedene og ukene har singlene Nordavind og Skyggesiden, i tillegg til tittelsporet, snurret på ulike radiostasjoner rundt omkring i landet. Det gjør også at albumet er lett å falle for, og det resterende materialet fremstår som perfekt komplettering.

Historiefortelling og typisk Hjerteslag-instrumentering

Nattseileren er siste del av trilogien bandet startet med Møhlenpris Motell i 2015. Siste del tar for seg de som faller utenfor og ser inn på resten av samfunnet.

Tekstene til Eidevik omhandler livet, og det legges ikke noe mellom. Om tekstene er tidvis lett kryptiske, så forstår man likevel hvor han vil. Historier om de som faller utenfor, de som vil bryte med samfunnets normer. Det er historier om å reise bort fra alt.

Albumet åpner friskt og lett med Nattseileren, lette trommebeats leker i bakgrunnen mens et øs av gitarer presser seg frem. Det låter herlig, typisk Hjerteslag.

De drar det videre med den småtriste Det Raymond sa, en historie fra barndommen som har satt sine spor. Med et meget allsangvennlig refreng sitter den den med en gang. Nordavind kjører på med kjappe trommebeats med en leken gitarføring.

Etter å ha kjørt seg opp på første del av albumet, drar de det ned igjen til i den dystre Farvel til musikken. En låt med et snev av kabaretstemning over seg. Lett klimpring på instrumentene, mens vokalen forteller en dyster historie.

Har skapt sitt eget musikalske uttrykk

Hjerteslag er ikke fremmed for å levere lange og rolige låter på albumene sine, noe som fungerer meget bra.

Musikken deres har et typisk pop-punk-uttrykk, uten at de går korteste vei for å bli ferdig med låten. De har skapt sitt eget musikalske uttrykk. Låtene krydres med korte og lange instrumentalpartier. Det er til og med gitt rom for litt strykere i deres musikalsk landskap i det rolige avslutningssporet Siste reis.

LES OGSÅ: Kakkmaddafakka måtte avlyse verdensturné – nå er de tilbake.

Melodisk kjører bandet på med mye gitarer, og tidvis dumper de innom deilige britpop-rytmer, før de lar synthen storme frem i lydbildet. Men først og fremst er det mye gitarer som utgjør bandets univers. En musikalsk miks som kler tekstene til Robert Eidevik. Tekster som er mørke og tidvis dystre. Fortellinger som absolutt ikke omhandler livets lyse sider, likevel blir man oppstemt og i godt humør av den energien bandet utsondrer.

De gir alt, og det låter tidvis massivt. Mye lyd som trenger seg frem og vil ut av høyttalerne.

Nattseileren er med på å befeste Hjerteslag som et band som har tatt steget opp i toppen.