Bigbang på Pstereo:

Lekenhet og enorm musikkglede

Bigbang på scenen under festivalen Pstereo 2019.

Bigbang live er ikke en alvorlig eller tunghjertet affære, det er skikkelig lekent og gøy. Så også på Pstereo i Trondheims åpningsdag torsdag.

Bigbang
Elvescenen, Pstereo
Konsert | 15.08.2019

Pstereo 2019 har blitt velsignet med godt vær, og tilsynelatende et rimelig bra musikalsk program i tillegg. Festivalen åpnes av nykommerne Mall Girl som gjør godt inntrykk i solvarmen, og selv om det er ganske tidlig på dagen når nylige gjenoppståtte Mooving Oos inntar hovedscenen, blir det skikkelig festivalstemning på Marinen i Trondheim.

LES OGSÅ: Stjernespekket trailer fra Oscar-nominert regissør.

Klokka er ikke mer enn litt over 18:00 da hovedscenens designerte konferansier annonserer klart og tydelig, «there’s no band like Bigbang». Et sentiment som skal ringe godt den neste snaue timen.

Låter det svinger farlig godt av

Bigbang åpner med nye låter, Glory Chord og Nothing To Hide. Selv om majoriteten av dagens publikum kanskje ikke er familiære med låtene, havner det i veldig god jord. Bigbang kan dette å skrive låter det svinger farlig godt av. Verdens beste rytmeseksjon med Nikolai Hænglse Eilertsen på bass og Olaf Olsen på trommer setter Øystein Greni sitt allerede plettfrie gitarspill i enda bedre lys.

I tillegg har de rekruttert instrumentalisten Geir Sundstøl som komplimenterer Greni og kompani særdeles godt.

Etter dette er det bare godlåter på snor. Til og med Lazy Eye, som egentlig var et hvileskjær på Oslo Bowl-plata, gjør seg særdeles godt live. Oslo Bowl, Wild Bird og den nye låta Bells gir både dansefot og sjel mer enn nok å ta av. Sistnevnte er kanskje noe av det lekreste bandet har skrevet, live er den en leksjon i funky rockemusikk.

Bigbang live er ikke en alvorlig eller tunghjertet affære, det er skikkelig lekent og gøy.

Da vi kommer et stykke ut i settet kan det kanskje begynne å føles som om Greni og co. er litt for lette på foten. Der blir vi fort satt på plass. Sundstøl forlater scenen og vi er etterlatt med en powertrio som på ingen måte leker musikk. Gitarintroen til Isabel runger ut fra forsterkeren til Greni og for de innvidde er det klart at vi skal til å bli servert en godbit av de bedre. Bandet skuffer ikke, med et rent fandenivoldsk trøkk drar de seg gjennom den melankolske låta.

Innen låta er avsluttet har vi fått dagens høydepunkt og Bigbang har vist hvor mektige de kan være når de vill.

Seiersrunde

Resten av settet blir det bare godstemning av. Freeway Flower blir perfekt etter Isabel da den fortsatt bærer på den melankolske siden av Bigbang. De takker for seg og Eilertsen korsfester basstrengene, neste låt ut er To The Mountains. Et stykke rockelåt som det alltid er en fryd å oppleve. Den sløye «Stevie Wonder»-grooven til Olafsen driver låta i gang under et bøttelass av gitar og bass, før Greni endelig lander i låtas velkjente riff. Da det hele er overstått kan undertegnede gjøre lite annet enn å glise.

LES OGSÅ: GAFFAs Pstereo-anbefalinger.

For sikkerhets skyld tar de seg til slutt en seiersrunde med bandets desidert største hit Girl in Oslo. Her er det tendenser til litt rot og låta har kanskje vært råere før, men det gjør veldig lite i det hele. Bigbang er og blir et vanvittig bra band. Da den korte konserten er overstått er den eneste klagen at den ikke var minst en time lengre.