Nytt album fra Dangerface:

Kortreist hardcore, partert og foredlet etter alle kunstens regler

Dangerface.

Stavanger-punkerne i Dangerface er klare med debutalbumet sitt.

Dangerface
Get Loud!
Album | 01.02.2019
Big Day Records

Med norske band som The Good The Bad And The Zugly, Ondt Blod og Bokassa har punk av den hardere sorten for alvor blitt allemannseie her på berget. Samtlige leverer musikk som ikke bare appellerer til de spesielt interesserte, men som også gjennom allsangvennlige refreng og melodiøst bråk tiltrekker seg en ny generasjon punkere.

I 2016 ble et nytt band lagt til lista, og 1. februar slipper siddispunkerne i Dangerface debutalbumet sitt på Big Day Records. Bandet lister opp Refused, The Bronx og Gallows som sine inspirasjonskilder. Foregangsmenn i det de selv kaller «hissige punk-hardcore-band med en catchy snert».

LES OGSÅ: Disse konsertene kan du ikke gå glipp av på Trondheim Calling denne uka

At inspirasjonen kommer derfra, kan tydelig høres, men skiva er heldigvis ingen kjedelig blåkopi av nevnte band. Her kan man skimte inspirasjon fra scandirock så vel som god gammeldags tung metall.

Helhetlig og solid, blottet for kompromiss og beskjedenhet

Get Loud! er 38 minutter med et helvetes leven, som i denne sammenhengen er et kompliment. Det er kortreist hardcore, partert og foredlet etter alle kunstens regler, og undertegnede svelger det helt og rått.

Let It Burn vil trolig bli stående som en av de absolutt største hitene til bandet. Singelen ble sluppet 14. desember og har allerede runda solide 66.000 avspillinger på Spotify. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor.

I samme lettfordøyelige gate finner vi tittelsporet Get Loud!, som ble sluppet allerede i 2017. Låtene Wolves og Broken Record kan med fordel også trekkes frem som noen av de bedre på skiva. Her har vi breaks, soloer og stødige riff som låter akkurat slik det skal. Dessuten presterer Michael Myklebust på vokal over hele fjøla.

LES OGSÅ: Lover tidenes hiphop-fest i hovedstaden.

Det er ikke altfor langt mellom gullet på denne debuten, og «dritten i midten» er ikke ufordragelig, det heller. Tvert imot er Get Loud! en helhetlig og solid skive, blottet for kompromiss og beskjedenhet.

Dangerface har ikke funnet opp kruttet på nytt, men de setter fyr på det og får det til å smelle – og det er godt nok.