Clean Bandit på Bergenfest:

Flinkispop uten personlighet

Clean Bandit på scenen under Bergenfest.

Clean Bandit er dyktige musikere, men mangler entusiasmen som trengs for å spille live.

Clean Bandit
Plenen, Bergenfest
Konsert | 14.06.2019

Konserten på Bergenfest starter med et brak når Clean Bandit inntar scenen. Vokalistene og cellisten Grace Chatto lyser opp scenen i neongrønne antrekk, og etablerer en skikkelig feststemning til og med før konserten starter.

De starter showet med Solo fra det nyeste albumet, originalt sunget av Demi Lovato. Publikum fredag er ganske tydelig yngre, og danser med til låten. Kirsten Joy og Yasmin Green er bandets vokalister når de er på turné, og det skal ikke mye til for å overbevise publikum: Både Green og Joy er utrolig dyktige sangere som gjør en god jobb med å etterligne Lovatos vokal. Harmoniene er ren perfeksjon.

LES OGSÅ: Taylor Swift med nytt album.

De neste par låtene går slag i slag, uten noe spesiell kontakt med publikum. Det føles nesten ut som at du hører en DJ spille, og at det tilfeldigvis er noen som danser på scenen. Etter tre sanger får publikummet oppmerksomheten de fortjener, før de suser videre med Mama.

Innøvd og pinlig dansing

Jevnt over er entusiasmen på scenen ganske laber, selv om både Joy og Green glimter til under de største hitsene og allsangen. Det er tydelig at konserten er utrolig velprodusert og timet ned til hvert minste sekund, men det gjør også at den oppleves innøvd og rutinebasert, noe som kjeder bandet.

Chatto, Joy og Green har flere innøvde danserutiner under konserten, men det gjøres så halvveis og uentusiastisk at selv publikum blir ubekvemme til tider. Jeg hører noen bak meg kommentere at de får assosiasjoner til MGP Jr., og kjenner at jeg er enig.

Publikum vet likevel hva de vil ha, og de er her for festen. For feststemning er det, ettersom Clean Bandit kan alle triksene i boken når det kommer til å hause opp publikum. Publikum hopper, klapper og synger på kommando, og koser seg med hitparaden.

Stemningen når likevel toppen når favoritten Symphony endelig kommer, og publikum overdøver nesten artistene med allsangen. Should Have Known Better og Rockabye får også publikum til å juble, men under mindre kjente låter som We Were Just Kids er snur de seg uinteresserte vekk.

Plettfrie musikere

Clean Bandit er ekstremt dyktige musikere, og de lager knallgod elektronisk pop. Imponerende vokaler og vakker cello og fiolin danser lett rundt tunge beats, og kombinasjonen er en genistrek. De serverer hit etter hit og vet nøyaktig hva publikum vil ha, men det virker som at de kjeder seg der oppe. Joy og Green glimter til med genuine smil og entusiasme, men for resten av bandet er dette nok en lang dag på jobb.

De fungerer kanskje bedre som studiomusikere, heller enn som et engasjerende liveband.

LES OGSÅ: GAFFAs Bergenfest-guide.

Konserten avsluttes dog sterkt med Real Love, Tears og Rather Be, selv om det er som forventet. Rather Be byr på øredøvende allsang og en glitrende cello, og publikum er tydelig fornøyde med konserten. Clean Bandit leverte en plettfri musikalsk opptreden, men er nok glade for at den er over.