Jungle på Piknik i Parken:

Et spektrum av følelser i dansbar forpakning da Jungle inntok Sofienbergparken

Jungle på scenen under Oslo-festivalen Piknik i Parken.

Jungle er kjent som et band av mange uttrykk, og Piknik i Parken får smake på både storhet og engasjement i skjønn forening.

Jungle
Sophie, Piknik i Parken
Konsert | 14.06.2019

Med full funk fra første takt trår det moderne soul-kollektivet til. Jungle bretter ut sitt visjonære funk landskap og i samlet front utbroderer de sine rytmiske budskap for et velvillig publikum.

Tidlig kronet til funkens usannsynlige frontmenn, har Jungle lenge levd med forventningene på sin side. Og denne ettermiddagen er intet unntak. Det blir også raskt klart at det er ikke bare det solide oppmøte som gir indikasjoner på hvordan gruppen ligger an.

LES OGSÅ: Anmeldelse av The Streets på Piknik i Parken.

Engasjementet og danseviljen blomstrer, og den skinnende 70-talls funk-vibben gjør underverker i ettermiddagssolen.

Med en nydelig miks av kontrollert perfeksjonisme og glitrende perler av spontanitet klarer Jungle å fange interesse. Funken er dansbar og entusiastisk, men kan også vise seg fra sin mer kalde og glaserte side. De dynamiske skiftene fungerer dog til gruppens fordel da de, uten vansker, navigerer eget lydbilde med både sikkerhet og sjarm.

Likehet for øyeblikkets makt

Jungle har definitivt ett par ess i erme, noe de også virker fullt klare over. Likevel synes jeg det er viktig å påpeke at britene ikke lener seg på hit-faktoren til sine mest etablerte låter men lar hvert øyeblikk få skinne i øyeblikkets makt. Heavy, California holder absolutt mål, men det er også deilig å se at gruppen ikke bruker enkeltlåter til å støtte opp om konsertens fremdrift.

Settet går sin gang og om det noen gang var noen tvil om Jungle er et kapabelt live-band er den forsvunnet. Det skiftende rytmene driver konserten frem og tar oss gjennom et helt spektrum av følelser og farger i dansbar forpakning.

En samlet helhet

Med teft for små variasjoner er det en samlet helhet en møter, men Jungles kreative utfoldelser rommer også en uventet søkende nysgjerrighet. Fra The Heats stoiske kraft til fargesprakende, lekene øyeblikk under Beat 54 (All Good Now), Jungle har evnen til få publikum til å ønske å ta del, å være ett med hva enn det er som foregår på denne musikalske lekeplassen.

Alt en vil er å lukke øynene å bli en del av dette hypnotiske rytmesammensuriet. Jungle har satt seg en ambisiøs kurs og klart å følge opp hva enn det var en forventet av dem.  Hva scenetekke angår er de både selvbevisste og litt låst, men heldigvis går de introverte sidene av Jungle lite utover formidlingsevnen og viljen.

LES OGSÅ: Anmeldelse av The 1975 på Piknik i Parken.

Jungle har et show som inviterer alle som vil være med inn. Det bombastiske melodiske landskapet nyter definitivt fordel av det fantastiske festival-været, og innen Busy Earnin’s monstrøse storhet inntar Sofienbergparken er vi alle komfortabelt innføyd i Jungles uforpliktende univers.

Foto:Helge Brekke | GAFFA
Full fres med Jungle i Sofienbergparken.