Nytt album fra Panda Bear anmeldt:

Et mesterverk

Panda Bear er klar med nytt album, «Buoys». Maleri av Hugo Oliveira.

Panda Bear beviser, igjen, at han er et vidunderbarn - og en av nåtidens beste musikere.

Panda Bear
Buoys
Album | 08.02.2019
Domino

Vann, kjærlighet og forening. Panda Bear feirer 21 år på denne roterende steinplaneten med et verk som er like gledeskapende som det er suggererende.

Sammenlignet med Noah Lennox sin forrige solo-utgivelse, Panda Bear Meets The Grim Reaper, er den aktuelle Buoys mye mer jordnær og skildrer et ganske nakent musikalsk uttrykk.

Selvfølgelig er det mange elektroniske elementer igjen som fortsatt marinerer de mer tradisjonelle musikalske utspringene. Men ikke på samme nivå som tidligere, i det hele tatt, da enkelte spor nærmest har kunnet drukne i elektronikkens aggressivt fremtredende estetikk.

LES OGSÅ: Tidligere Karpe Diem-manager dømt i tingretten.

I dag føles disse mer uforklarlige elementene enda mer dynamisk innsydd i verket og blir knapt lagt merke til. De har blitt smeltet sammen med helheten på en utrolig kontemplativ og beroligende måte.

En av nåtidens beste musikere

Panda Bear kan med sitt Buoys absolutt regnes som en av dagens mest undervurderte artister, som altfor få er kjent med. Lennox beviser, igjen, at han er et vidunderbarn – og en av nåtidens beste musikere.

LES OGSÅ: Kjartan Lauritzen skal varme opp for amerikansk superstjerne.

Hans fingerspissfølelse når det kommer til hvordan man lager og setter sammen musikk er så utrolig at man blir helt perpleks.

Som en alkymist har han funnet formelen for å kombinere noe gammelt tradisjonelt med noe nytt eksperimentelt – og hvordan disse to sammen blir til det reneste gullet.