Ben Affleck leder troppene i ny Netflix-film:

Er det lov å være skuffet?

Ben Affleck, Oscar Issac, Charlie Hunnam, Garrett Hedlund og Pedro Pascal spiller i den nye Netflix-filmen «Triple Frontier».

Et realt stjernelag bestående av Ben Affleck, Oscar Issac, Charlie Hunnam, Garrett Hedlund og Pedro Pascal slår pjaltene sammen i Netflix-filmen «Triple Frontier». Dessverre spenner et svakt manus tidvis bein på skuespillerveteranene.

J. C. Chandor
Triple Frontier
Film | 13.03.2019

Filmen handler om fem eks-spesialsoldater som gjenforenes med mål om å utføre et heist mot en narkobaron som oppholder seg i Sør-Amerika. Det som tilsynelatende samler og motiverer denne gruppen menn er følelsen av å ha ofret mye gjennom sin militærtjeneste, men at de i etterkant sitter igjen med lite å vise til.

Nå skal de fem gjøre det de er trent til for egen vinning og ikke i tjeneste for sitt land.

LES OGSÅ: Filmfestival byr på mye musikk.

Det hele starter som en nøye planlagt operasjon, men selv den beste plan kan slå sprekker når uforutsette hendelser dukker opp. Det er det uforutsette som skal føre historien fremover i «Triple Frontier» og det er det uforutsette som vil sette karakterene sine evner og moral på prøve.

Solide skuespillere, svakt manus

Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Garrett Hedlund og Pedro Pascal er alle velkjente skuespillere som tar seg godt ut i rollene som eks-spesialsoldater, og de leverer det som forventes av veteraner i skuespillerfaget: Både gjennom actionfylte sekvenser og de mer dramatiske scenene kan man ikke ta fra disse karene at deres skuespillerevner er solide, men manuset gir dem ikke muligheten til å nå sitt fulle potensial.

Manuset setter rammeverket for «Triple Frontier», og når det er svakt blir det selv med erfarne skuespillere på laget vanskelig å veie opp for de åpenbare svakhetene.

Det som kanskje skuffer aller mest med «Triple Frontier» er potensialet man hele tiden kan ense. Et dypere dykk i grådighet og mer omfattende, og innsiktsgivende, karakterutvikling kunne funnet sted innenfor premissene som filmen setter. En større forståelse for hva de ulike karakterene har vært gjennom, og hvordan deres tidligere opplevelser og erfaringer former deres handlinger gjennom filmens handlingsforløp.

Etter å ha sett et par av regissør J. C. Chandors tidligere utspill, for eksempel den kritikerroste «A Most Violent Year» (2014), vet vi at han at han har evnen til å presentere det denne filmen savner av karakterdybde. Chandor forsøker å gi inntrykk av at det er dét som utspiller seg i denne filmen, men dessverre rutsjer han bare langs overflaten.

Helt grei «lørdagsunderholdning»

Etter å ha sett «Triple Frontier» sitter man igjen med følelsen av å ha fått servert helt grei «lørdagsunderholdning» og en solid stab av skuespillere, men en undertone av forutsigbarhet for hvordan filmen utvikler seg og en overfladisk historie, trekker ned. Og som tidligere nevnt er det frustrerende å se potensialet og hvor bra sluttresultatet kunne blitt.

LES OGSÅ: Netflix med svensk originalserie.

Men alt er ikke negativt: Gjennomførte omgivelser, gode «thriller»-elementer og svingene, som den overfladiske historien tar, har helt klart en viss underholdningsverdi.

Foto:Melinda Sue Gordon | Netflix
Ben Affleck spiller en av hovedrollene i den nye Netflix-filmen «Triple Frontier».