Anderson .Paak & The Free Nationals i Spektrum:

En kveld verdt å huske

Anderson .Paak fikk nærkontakt med fansen i Oslo Spektrum.

Velkommen til Andy’s Beach Club, et sted hvor det alltid er good times, god energi og storslagen musikk, stort sett.

Anderson .Paak & The Free Nationals
Spektrum Arena, Oslo
Konsert | 04.03.2019

Når Anderson .Paak inntar Oslo Spektrum en mandag kveld, er det med sikkerhet duket for ekstravagant band-bonanza. Med en hang til lange, utbroderte instrumentale utskeielser har Anderson satt en ny bar for hva en moderne hiphop/r&b-artist kan gjøre live. Nå gjenstår det bare å se hva han kan gjøre i Spektrum.

Anderson og co. åpner hardt med Who R U?, tett etterfulgt av den Grammy-vinnende singlen Bubblin. Med skarpe rytmer og en lyrisk flow av dimensjoner lover definitivt denne starten godt. Energien er høy, publikum er med, og vi får til og med et glimt av pyro.

Balanserer mellom uttrykk

Anderson .Paak har en egen evne til å balansere den mellom krevende sjangre uanstrengt. Med et musikalsk landskap som strekker seg gjennom hiphop og r&b ut i jazz- og funk-territoriet kan en ikke nekte for at artisten tar noen risker i sjanger-sammenføyningene. Likevel ser det ut til å lønne seg. Låter som 6 Summers trår frem med politiske undertoner og en rolig, kontrollert flyt, mens Anywhere byr på en kaskade av melodier og inntrykk.

LES OGSÅ: Roskilde får kraftig kritikk etter booking.

Oxnard, Anderson .Paaks nyeste utgivelse, er nok mer dominert av rap og hiphop enn de tidligere, og noe som følgelig gjenspeiles gjennom settet. Det går litt på bekostning av bredden i katalogen hans, spesielt med tanke på at de hardere beatsene som legges på disse låtene lett kan overskygge de mer fintfølende detaljene i komposisjonen.

Foto:Tord Litleskare | GAFFA
Pyroeffekter under Anderson .Paak & The Free Nationals’ konsert i Oslo Spektrum mandag.

Full av attitude og med en hjertelig karisma dominerer Anderson publikum. Låter som Heart Don’t Stand A Chance briljerer med showman-fakter så vel som storslagne instrumentale utskeielser. Anderson .Paak får også vist seg som den mange-fasetterte artisten han faktisk er idet han selv setter seg bak trommesettet. Det er i disse jamme-aktige øyeblikkene det skjer det noe magisk, her kommer virkelig den storslåtte instrumentproduksjonen til sin fulle rett.

Minneverdig til tross for noe småplukk

Det skal sies at det ikke er mangel på energi eller vilje fra Anderson. Paak. Han både stagediver og tiltaler publikum, alt i et forsøk på å holde energi og engasjement på topp, og han lykkes, også, for det meste. Lyset som går ut nesten mellom hver låt kan ha litt av skylden for å bryte kontinuiteten, men det må også tas med i betraktningen at settet rett og slett ble litt innesluttet til tider.

LES OGSÅ: The Prodigy-frontmannen er død.

Helhetlig sett kan en ikke unngå å bli imponert. Vi fikk alle en kveld på Andy’s Beach Club, og småplukk satt til side, var det absolutt en kveld verdt å huske. Med Co2-kanon, konfetti og en shoutout til Mac Miller satte Anderson .Paak et beinhardt punktum på en festlig aften.

Foto:Tord Litleskare | GAFFA
Energifull opptreden fra Anderson .Paak i Oslo Spektrum.