Ulver slipper livealbumet «Drone Activity»:

Det beste av minst fem drømmeverdener

Ulver dykker ned i dronemusikken - med stort hell.

Ulver
Drone Activity
Album | 24.05.2019
House of Mythology

Nesten på hver eneste utgivelse tester Ulver noe nytt. Forrige utgivelse gikk på å utforske 80-tallspop. Med Drone Activity gjør de igjen en total vending.

At bandet en gang ville gjøre en ekte dykk ned i dronemusikken har bare vært et spørsmål om tid. Ulver har berørt sjangeren flere ganger tidligere, og nå blander de friskt fra alle tidligere tilnærminger.

LES OGSÅ: Ulver med droner.

Her er det minimale fra Riverhead og Teachings in Silence. Twenty Thousand Leagues Under the Sea er basert på samme malende landskap som ATGCLVLSSCAP. Ny mark brytes med Blood, Fire, Woods, Diamonds – organisk techno som ikke er helt ulik det de presenterte som avslutning på konsertene i 2018.

Deres tilnærming til lange låter, opp mot 20 minutter, minner om samarbeidet med Sunn O))). Det beste av minst fem verdener.

LES OGSÅ: Legendarisk klubbscene trues med nedleggelse.

For å få den største mulige følelsen er platen spilt inn live på Red Bull Music Festival i Oslo, en teknikk som tidligere ble brukt på Messe I.X-VI.X. Dette er ikke noe vanlig livealbum, Drone Activity hadde aldri nådd de samme hypnotiske høyder hvis musikken hadde blitt satt sammen i et studio i etterkant.

Verdens mest utemmede musikere gjør det igjen og igjen – og igjen.