Sharon Van Etten på Parkteatret:

Kvinnedagen kom sent i år

Sharon Van Etten under konserten på Parkteatret i går.

Skuespiller, nybakt mor og artist Sharon van Etten spilte onsdag for et utsolgt Parkteatret. Selv om hun fremstod som mild mellom slagene, kan dette ha vært den råeste dama Grünerløkka har sett på lang tid.

Sharon Van Etten
Parkteatret, Oslo
Konsert | 10.04.2019

Artisten loset bandet sitt gjennom låt for låt med fullstendig kontroll, og uten den minste antydning til anstrengelse skapte hun på grensa til mer trøkk enn vi var klar for en vanlig onsdag kveld.

Van Ettens låter fikk definitivt nytt liv i livesetting.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Iris’ debut-EP.

Likevel må det påpekes at hennes nonchalanse og rock´n´roll noen ganger bikker over til likegyldighet, og at man har en følelse av at hun kanskje ikke helt husker hvilken by hun er i, nå igjen.

Noen av låtene er hits av en grunn, mens andre naturlig nok har gått under lytternes radar.

Vil gi publikum en utfordring

Kvelden hadde dog en slags uuttalt tosidighet, som etter hvert viste seg å være skillet mellom nye låter og gamle. Låtene fra den nye plata, Remind Me Tomorrow, som jo er grunnen til den nåværende turneen, hadde noe deilig mørkt ved seg, som var både overraskende og tiltrekkende.

Foto:Ida Monsén
Sharon Van Etten imponerte et fullsatt Parkteatret i Oslo.

Tidligere hits som Every Time the Sun Comes Up og The End of the World har hatt et fengende, men lysere lynne. I motsetning hørte vi heller mange tunge gitarriff, synther og bass dynket i effekter.

Man kan spekulere i hva som ligger bak denne tyngre plata, ettersom hun nevnte utfordringene ved å nylig ha blitt mor før hun spilte Sinead O’Connors Black Boys on Mopeds.

Hun har tidligere sagt at de siste par årene har inspirert plata, og at hun gjennom samarbeidet med ny produsent, John Congleton, vil gi publikum en utfordring – på den gode måten.

LES OGSÅ: Nytt slipp til den nye sommerfestivalen i Bergen.

Av disse grunnene står man igjen med ærefrykt og misunnelse overfor dama som klarer å balansere drømmer, karriere og familieliv. Som hun sier i en presseuttalelse:

«This record is about pursuing your passion.»