Plateanmeldelse:

Debuterer med leken og detaljert sommerskive

Klemsdal fotografert under en konsert på Knaus.

Klemsdal står med en fot i det psykedeliske retrolandskapet og en i den moderne indierock-sfæren når han slipper sommerlige Inbetween.

Klemsdal
Inbetween
Album | 14.06.2019
Fisk Records

Aksel Klemsdal har visket ut fornavnet sitt, og lager sjarmerende soveromsmusikk under etternavnet. Musikken befinner seg i landskapet mellom psykedelisk 60- og 70-tallsmusikk og mer moderne indierock. Det er enkle tromme-beats, synther i diverse varianter og Klemsdals stemme som stort sett loser oss gjennom de ti låtene på rolig vis.

LES OGSÅ: GAFFA-skribentenes høydepunkter på Oslo Pix.

Albumets andre spor, Not Amazed, en trommemaskin- og synthdrevet ballade med tydelig dragning mot 80-tallets pompøsitet, drar i gang skiva på yndig vis, etter førstespor og oppvarmer Zombie Mood.

Gjennomtenkt produksjon i mange lag

Klemsdal har allerede sluppet tre spor fra plata som singler, hvorav den første, When Is It Over kom ut i 2017. Tittelsporet Inbetween og Zombie Mood har også blitt gitt ut som singler.

Disse tre, spesielt, drar i fellesskap, takket være gjennomtenkt produksjon i mange lag, tankene mot artister som Unknown Mortal Orchestra og Dirty Projectors’ David Longstreth.

Det er en slags underliggende melankoli i Klemsdals låter. Tittelsporet Inbetween, inspirert av David Bowies Stay, er sammen med Tonga en eneste stor fest – men med en god dose realitet. I Inbetween fusjoneres lekne små gitarpartier med funky bongotrommer.

Energien som oppstår er nesten barnslig, og får meg til å tenke at denne kjapt og gæli kunne vært et Casiokids-utdrag.

Stråler selvsikkerhet

At Klemsdal har tatt seg tid til en aldri så liten pustepause som Piantro er forbilledlig, og stråler selvsikkerhet. At det videre fungerer som et mellomspill til grunnsteinen i albumet er dessuten et behagelig grep. Looking Glass Hero og Great Expectations får meg til å tenke på Yeasayer.

Det lette gitarspillet lener seg på de dype, buldrende synthene i bunn – som også gjør dette til et album man kan danse til.

LES OGSÅ: Ny krise for Woodstock 50.

Totalpakken Inbetween kan karakteriseres som et sommeralbum med substans. Smekre melodier og Klemsdals behagelige vokal viser at god sommermusikk ikke nødvendigvis trenger å handle om hvor digg det er å ha båt eller å bade. Eller kombinasjonen. Denne blir i hvert fall med meg på stranda i sommer.