Nytt album fra Khalid:

Bortkastet tid

Den amerikanske artisten Khalid er aktuell med albumet «Free Spirit».

Denne uken ble det annonsert at Khalid kommer til Norge og Oslo Spektrum senere i år. Skal vi dømme etter den amerikanske popkometens nye album Free Spirit, er det ikke mye å se frem til for norske fans.

Khalid
Free Spirit
Album | 05.04.2019
Right Hand Music

Om man skal være helt ærlig så er det ikke mye pop over Free Spirit.

Khalids andre album, tredje utgivelse og seneste låtsamling i en svært så produktiv periode – kun sett hos rappere som Future – er mest av alt en håndfull ufarlig r&b uten et eneste innbydende refreng eller en spennende idé som kan skille artisten ut fra flokken.

LES OGSÅ: Khalid bekrefter Spektrum-konsert.

American Teen var også litt for lang, men med morsomme, varme og øyeblikkelig gjenkjennelige popmelodier som gjorde det verdt å lytte gjennom. På Free Spirit er varmen og sjelen til stede, men det er lange ørkenvandringer mellom bemerkelsesverdige låter.

Outta My Head med John Mayer på semi-likegyldig gitar smaker litt av en overprodusert utgave av American Teen mens Alive er en fin introvert ballade med nettopp den simple produksjon som var avgjørende for Khalids massive gjennombrudd.

Den siste singelen, Don’t Pretend, er på dødsleiet med sin merkelige spanske gitar og en tekst som drukner i fløte. Og slik er det generelt gjennom det hele 17 låter lange albumet.

LES OGSÅ: Nytt navn til Hove.

Khalid burde sette seg ned og overveie hva han egentlig kan. Og kanskje spesielt lære seg å drepe sine «darlings» i stedet for å kjøre sin egen suksess i graven ved å kaste bort lytterens tid.

For talentet er der.