Anmeldelse av «Thank U, Next»:

Ariana Grande bryr seg ikke om hva DU mener

Popstjernen Ariana Grande, her fotografert under en konsert i Las Vegas i 2016.

Ariana Grande er en produktiv ung kvinne. Albumet Sweetener ble sluppet i august, og nå står sangerinnen med den store stemmen allerede klar med sitt femte studioalbum Thank U, Next.

Ariana Grande
Thank U, Next
Album | 08.02.2019
Republic Records

Og det er ikke bare tilfeldig at de to utgivelsene kommer så tett på hverandre. I desember uttalte Grande nemlig at hun vil «gi ut musikk som en rapper». En utdypende forklaring gikk på at Grande føler at det er noen bestemte standarder å utgi musikk på, som særlig kvinnelige popmusikere lider under.

Som hun sier: «Bruh, I just want to fucking talk to my fans and sing and write music and drop it the way these boys do».

LES OGSÅ: Disney-sjef med gode nyheter til «Deadpool»-fansen.

Nå har jeg dessverre ikke spalteplass til å gå gjennom alle låtene, men fellesnevneren for sporene på Thank U, Next er at Ariana Grande nå har sementert sitt helt eget lydbilde, som blander alt fra lekker 1990-talls diva-lyd med hiphop-produksjoner og et friskt perspektiv på hvordan samtidens popmusikk skal låte.

Og så kort om høydepunktene: 7 Rings sampler My Favorite Things fra «Sound of Music» og handler ifølge Grande selv om at hun via sin suksess har kunne tillate seg å nyte de gode tingene i livet. Budskapet er kanskje litt «whatever», men produksjonen gjør meg helt mo i knærne – såpass finspisset pop/r&b er nærmest ikke hørt siden Destiny’s Child versjon av 8 Days of Christmas.

Helt oppe i det lyserøde feltet kommer jeg på albumavslutteren Break Up with Your Girlfriend, I’m Bored, hvor det er stjålet med armer og ben fra ‘Nsyncs fanastiske pophit It Makes Me Ill fra 2000.

Thank U, Next er det første albumet fra Grande hvor hun står som med-låtskriver på samtlige spor, og hvor hun ikke har en eneste celeber gjesteartist med. Ariana Grande kjører sitt eget show nå – hun gidder ikke flere menn, ikke mer drama, ikke mer piss.

LES OGSÅ: Sendte videohilsen – fikk eksklusivt samarbeid.

Hun bryr seg ikke lenger, og nettopp dét gjør Thank U, Next til en av de villeste albumutgivelsene innenfor pop/r&b-sjangeren på mange, mange år.

…og unnskyld meg, men nå skal jeg lakkere mine negler lyserøde og høre Thank U, Next på repeat resten av helgen.