Anmeldelse av Blomst sitt nye album:

Årets første vårtegn

Blomst er ute med nytt album, «Blomst IL».

Norsk rock har lang nå en lang tradisjon om å være tøff, ærlig og sosialrealistisk på et litt herlig naivistisk vis. Blomst med sitt nye album, stiller seg selv som de stolte fanebærerne av denne tradisjonen.

Blomst
Blomst IL
Album | 08.03.2019
Name Music

Ida Dorthea Horpestad (vokal/gitar), Lasse Febakke (gitar), Chris Robin Omdahl (bass) og Teodor Andersen (trommer) møttes på Trøndertun folkehøyskole i 2010. De startet bandet Blomst med et uttrykk en sjelden går til skole for.

Garasjerock og punk har alltid vært den sjangermessige kjernen i bandet.

LES OGSÅ: Mötley Crüe-bassist beklager.

De gjorde seg etter hvert kjent med sitt råe uttrykk og ofte barnlige, naive tekster, men også for sine eksplosive liveopptredener. Den selvtitulerte debuten kom endelig i 2015. Siden da har det vært relativt stille fra bandet mens Horpestad har vært opptatt med soloprosjektet The Ida. Men på tampen av 2018 begynte bandet å slippe noen singler igjen som lova svært godt, og nå er album nummer to ute på selveste kvinnedagen.

Intet nytt under solen?

Første låt på Blomst IL, Mine hender brenner, tyder på at det ikke er noe nytt under sola for Blomst. Det er catchy og leken garasjerock som er lett å digge. Det er ikke lenge man sitter med den følelsen derimot.

Allerede på spor nummer to, Penger i madrassen har bandet skiftet inn i et baktungt nærmest Led Zeppelin-aktig uttrykk.

Det er også her et av skivas gjennomgående temaer introduseres. Unge menneskers dekadente forhold til sosiale medier, hvor skjønnhet, selvrealisering og sunnhet er en konkurranse, og likes er myntenheten suksess måles i. Temaet videreføres på den fabelaktige De retusjerte.

Bare ha er en mer feelgood låt om å være raus og generøs med seg selv. Verste venner nærmer Joachim Nielsen-nivå når det kommer til å beskrive folks kjipe natur på byen og i andre sosiale settinger.

Avslutningssporet er nok det som klinger mest sant av alle låtene på skiva. Vi vet ikke, en låt om å ha ting på stell som ung voksen, men å samtidig ha panikkangst fordi du har ingen kontroll.

IL full Blomst

Alle de viktige elementene for Blomsts musikk er på plass. Lekenheten kombinert med råskapen, samt fengende låter. Det som Blomst IL bringer til bordet er sterkere tekster og en crispy og rå produksjon.

LES OGSÅ: Norske musikkprofiler med låtkonkurranse.

Den har ikke funnet opp hjulet på noe som helst vis, men den flytter bandet nærmere å kunne bli sammenlignet med sjangerens mestere Raga Rockers og Jokke.